BETAALOPLOSSING Betaalmethoden

Betaalmethoden: voor elke wens een oplossing

Steeds meer mogelijk

Iedere consument heeft een voorkeur voor een betaalwijze. Die kan voor een online-of offline betaling of per aankoop al anders zijn. Het zijn de specifieke kenmerken die de keuze bepalen. Maar welke mogelijkheden wil je als ondernemer je klant bieden? GoCredible zorgt ervoor dat klanten terecht kunnen met hun favoriete manier. En natuurlijk ondersteunt GoCredible de methoden die het best bij de verkoper passen, online en offline.

Meestal stellen de betaalmethoden het belang van de koper óf de verkoper voorop. GoCredible heeft samen met Rabobank de unieke Rabo Safe2Pay betaaloplossing ontwikkeld die zowel koper en verkoper beschermt. Dus zekerheid van betaling voor verkoper én zekerheid van levering voor de koper. Deze manier van betalen is vooral aantrekkelijk bij grotere bedragen en opent nieuwe mogelijkheden.

iDEAL

iDEAL is de populairste online betaalmethode van Nederland. Vanaf de afrekenpagina in de webshop wordt de koper doorgelinkt naar de website of bankier-app van zijn bank. De betaalopdracht staat klaar en de klant hoeft alleen nog zijn rekeningnummer en autorisatie te geven. Als verkoper ontvang je real-time bericht dat de betaling geslaagd is en dus kan leveren. Er is geen debiteurenrisico omdat er vooraf betaald is. Afhankelijk van de bank van de koper kunnen klanten tot EUR 50.000 afrekenen. Ongeacht de grootte wordt deze gehele transactie tegen een beperkt vast tarief uitgevoerd.

Rabo Safe2Pay

De samen met Rabobank ontwikkelde betaaloplossing is uniek omdat deze koper en verkoper beschermt: zekerheid van betaling voor verkoper én zekerheid van levering voor de koper. De koper betaalt met iDEAL maar het geld maakt een tussenstap via Safe2Pay. Na betaling wordt je als ondernemer direct geïnformeerd en kun je leveren. Na acceptatie van je klant ontvang je meteen het geld. Je betaalt hiervoor een opslag bovenop de iDEAL-kosten. Lees meer.

Visa

Visa is een internationale betaalmethode die online én offline is te gebruiken. In Nederland is Visa sterk in opkomst en is nu al een van de meest gebruikte online betaalmethoden. In onze betaalomgeving vult de klant zijn kaart- en persoonlijke gegevens in. Na online verificatie binnen de Visa secure omgeving, keert de klant terug op de afrekenpagina van de webshop met een bevestiging van de betaling. Voor het gebruik van Visa wordt een percentage van het transactiebedrag in rekening gebracht. Wij ondersteunen Visa zowel online als offline (via een pinterminal).

MasterCard

MasterCard is een internationale betaalmethode vergelijkbaar met Visa. Het is op dit moment de meest uitgegeven creditcard in Nederland. Visa en MasterCard hebben ook de grote klantgerichtheid gemeen. Vaak krijgt de kaarthouder spaarprogramma’s of een verzekering aangeboden. Mogelijk is dit een reden om je klanten deze betaalmethode te bieden. De transactiebedragen zijn afhankelijk van de bestedingslimiet van de kaarthouder. Voor het gebruik van MasterCard wordt een percentage van de koopsom in rekening gebracht.

Bancontact

Bancontact is de Belgische evenknie van iDEAL en is met vergelijkbare eigenschappen ook een populaire online betaalmethode. Net als bij iDEAL is er geen debiteurenrisico omdat de betaling niet ongedaan gemaakt kan worden. Het maximale transactiebedrag is afhankelijk van de bank die de klant gebruikt en loopt op tot EUR 50.000. De kosten zijn een vast bedrag per transactie.

Maestro

In Nederland zie je vooral op betaalautomaten het Maestro logo. Een Maestro-betaalpas is niet alleen bij betaalautomaten te gebruiken om te pinnen, maar ook geschikt voor online betalingen. Met het 16-cijferige nummer op de kaart verloopt een online betaling vergelijkbaar met een reguliere creditcard transactie.

V PAY

V PAY is de debetcard van VISA en vergelijkbaar met Maestro. Een pinbetaling werkt net als met een gewone betaalpas. De beveiliging is geregeld met de ingebouwde chip en autorisatie met een persoonlijke PIN. V PAY kan ook gecombineerd zijn in de creditcard, waardoor de acceptatiemogelijkheden voor een klant toenemen. Voor een online betaling is het 16-cijferige nummer nodig. V PAY is vooral geliefd in Duitsland, Italië, Spanje en Oostenrijk.

Pinnen

Sinds 1987 kunnen consumenten in Nederland betalen met een betaalpas met pincode. En vanaf 2014 is het ook mogelijk om contactloos te betalen. Inmiddels is pinnen uitgegroeid tot het belangrijkste offline betaalmiddel. Pinnen is geen echte betaalmethode maar de verzamelnaam voor het offline betalen bij een pinterminal.

Incasso

Je hebt de zakelijke incassomachtigingen voor de B2B markt die alleen mogelijk is met een zakelijke bankrekening van de klant. Deze incasso’s zijn niet storneerbaar. De standaard incasso is ook te gebruiken voor betalingen van particulieren. Omdat de machtigingsgegevens worden geregistreerd bij de bank van de betaler, is dit een efficiënte betaalmethode bij regelmatig terugkerende betalingen.

Empty

Betalingen met creditcard zijn niet gegarandeerd

Met een geldige reden kan een koper binnen 120 dagen de betaling terugdraaien. Bijvoorbeeld als de webshop niet kan aantonen dat geleverd is. De klant meldt zich bij de uitgever van de kaart die het traject begeleidt. Krijgt de kaarthouder gelijk, dan ben je als acceptant ook onderzoekskosten verschuldigd.

 

Unieke en onderscheidende Rabo Safe2Pay betaalmethode

GoCredible heeft samen met Rabobank de unieke Safe2Pay betaaloplossing ontwikkeld die zowel koper als verkoper beschermt. Dus zekerheid van betaling voor verkoper én zekerheid van levering voor de koper. Deze online betaalmethode is vooral aantrekkelijk bij grotere bedragen en opent nieuwe afzetmarkten.

Hoe werkt Rabo Safe2Pay?

Via een normale iDEAL-transactie komt de betaling op de bankrekening van Rabo Safe2Pay binnen en niet meteen op de bankrekening van de verkoper. De verkoper kan het product leveren omdat deze geïnformeerd wordt bij een geslaagde betaling. Zodra de koper het product accepteert, of vaststaat dat het product ontvangen is, maakt Rabo Safe2Pay het bedrag over naar verkoper. Accepteert de klant het product niet of gaat de transactie om een andere reden niet door, dan krijgt de koper automatisch zijn geld terug van Rabo Safe2Pay.

Wat maakt Rabo Safe2Pay uniek?

Met Safe2Pay onderscheid je je als ondernemer en kan je nieuwe markten ontginnen. Bekijk hier onze referentiecases.

Innovatie

Uniek aan GoCredible en onze samenwerking met Rabobank is dat wij aan iedere betaling kenmerken toevoegen. In onze API leggen we vast hoe een betaling behandeld moet worden. Elke betaling maken we smart, dat zijn onze Smart Contracts. Dit maakt dat wij, met bewezen en vertrouwde betaalmethoden bijzondere betalingen kunnen realiseren, en elke betaling afhandelen volgens de toegekende kenmerken.

 

Spelregels

Als ondernemer heb je met een aantal spelregels te maken. Dit zijn wettelijke verplichtingen die de klant in bescherming nemen en waar toezichthouders en consumentenorganisaties op letten. Een greep uit deze regels:

  • Het is niet toegestaan een volledige aanbetaling te vragen als je niet direct kunt leveren;
  • Een klant moet uit een achterafbetaalmethode kunnen kiezen
  • Bij online aankopen kan de klant de aankoop binnen 14 dagen ontbinden;
  • Incasseer je geld voor andere aanbieders, dan kan het zijn dat je een DNB-vergunning moet aanvragen op grond van PSD2.

GoCredible biedt pasklare oplossingen met de Rabo Safe2Pay en ViaRabo producten.

Wil je weten hoe de oplossing voor jou er uit kan zien?