over blog
Een klant aan het woord! EventCoin
23 maart 2021, Wim Krechting

Coronaproof festivals

Corona-proof bestellen op festivals en evenementen

Ondernemers anticiperen momenteel op een heropening van onze leefomgeving. Juist daarom laten wij EventCoin graag nu aan het woord. De eerst test-evenementen worden gehouden. Ervaring wordt opgedaan. Hoe die weg naar een tijd zonder beperkingen eruit gaat zien is anticiperen. Onze partner EventCoin was reeds operationeel vóór Covid en alle beperkende maatregelen. De betaal-app die zij aanbieden is flexibel en past perfect op de verschillende scenario’s waarvan zij verwachten dat poppodia en festivals er mee te maken gaan krijgen. EventCoin heeft deze flexibiliteit kunnen realiseren mede omdat zij gebruik maken van onze flexibele betaaloplossing die naadloos in de app is geïntegreerd. Met één app kunnen zij meerdere scenario’s ondersteunen. Daarmee heeft de ondernemer met dezelfde app de mogelijkheid mee te bewegen tussen de scenario’s. Samen op weg naar een Nederland zonder beperkingen!  

Iedereen staat te trappelen om te beginnen

Het kan weer bijna, met een lekker drankje genieten van je favoriete optreden op het evenement dat je zo hebt gemist. Steeds meer evenementen en festivals maken zich klaar voor de herstart vanaf 1 juli. Door het garantiefonds kunnen organisaties 80% van de kosten terugkrijgen als het evenement onverhoopt niet door gaat. Ook cafés, poppodia en eventlocaties mogen een keer weer hun deuren openen. Maar hoe laat je je evenement corona-proof verlopen? En wat als de regels toch weer aangescherpt worden? EventCoin werkt met betaaloplossingen aan de hand van verschillende scenario’s.

Met scenario’s ben je altijd voorbereid

We zien dat organisatoren inmiddels bezig zijn met het plannen van hun evenement aan de hand van verschillende scenario’s. Door het gebruik van scenario’s ben je goed voorbereid op wat komen kan en hoe je met de dan geldende regels om gaat. De verschillende scenario’s zien er als volgt uit:

Scenario 1: Geen bewegingsruimte

Bij strenge maatregelen moeten bezoekers aan een tafel blijven zitten. Je mag niet lopen om eten/drinken te halen bij de bar. Daarnaast wordt een maximaal aantal gasten per tafel gehanteerd. 

Scenario 2: Minimale bewegingsruimte

Wanneer de maatregelen worden versoepeld mogen gasten aan een tafel staan/zitten. Je mag rond de tafel dansen en het aantal gasten per tafel wordt verruimd. Het is echter nog niet toegestaan om zomaar eten/drinken bij de bar te halen. Hiervoor geeft de bar toestemming zodat het aantal bewegingen minimaal blijft.

Scenario 3: Volledige bewegingsvrijheid

Bij dit laatste scenario gaan we er vanuit dat er geen maatregelen meer zijn om rekening mee te houden. Gasten mogen gaan en staan waar ze willen en halen zelf hun eten/drinken bij de bar. Het is niet meer nodig om aan een tafel te staan/zitten.

Een oplossing voor elk scenario

EventCoin heeft voor elk scenario een passende betaaloplossing. Hierdoor wordt altijd voldaan aan de geldende regels. Daarnaast is het makkelijk schakelen tussen de verschillende oplossingen wanneer de maatregelen worden versoepeld of juist weer worden aangescherpt.

Scenario 1: Table service

Gasten bestellen gemakkelijk eten/drinken door middel van de app. Na het opwaarderen van het saldo en invoeren van het tafelnummer doen gasten hun bestelling. Deze wordt verstuurd naar een printer achter de bar zodat het personeel direct aan de slag kan. Alle bestellingen worden aan tafel gebracht zodat gasten kunnen blijven zitten.

Scenario 2: Afhaal service

Bij deze oplossing is een beperkt aantal bewegingen toegestaan. Na het bestellen via de app wordt de bestelling klaargemaakt. Wanneer deze klaar staat krijgt de gast een melding om deze bij de bar op te komen halen. Hiermee heeft de organisatie controle over het aantal personen dat mag lopen.

Scenario 3: QR service

Bij deze service mogen gasten gaan en staan waar ze willen. Na het plaatsen van hun bestelling verschijnt er een QR-code in de app die ze laten scannen bij de bar. Het personeel ziet de bestelling, maakt deze direct klaar om mee te geven aan de gast. Het bedrag wordt automatisch afgeschreven. 

De voordelen van cashless

Het werken met een cashless betaalsysteem heeft veel voordelen. Het is makkelijk in gebruik en alle data is zowel live als achteraf in te zien. Gasten waarderen gemakkelijk hun saldo op met een iDEAL-betaling. Alle betalingen lopen via GoCredible en worden beheerd op een afgescheiden derdengeldenrekening. Na afloop van het evenement wordt de omzet direct uitbetaald. Ook bestaat de  mogelijkheid dat gasten het resterende saldo vanzelf terugkrijgen. Betalingen verlopen zo snel, makkelijk en veilig.

Hoe bereik je EventCoin?

Wacht niet, maar begin nu met het plannen van een corona-proof event en betaal veilig en snel met EventCoin en GoCredible. EventCoin bereik je onder meer via deze link.

Hoe bereik je GoCredible?

Wil jij net als EventCoin een business partner die met je meedenkt hoe jij jouw dienstverlening flexibel inricht om aan te passen aan de snel veranderende omgeving? Maak dan een afspraak met GoCredible: 085-0603102 of e-mail ons

GoCredible integreert de e-Commerce Gateway van EMS in haar Smart Contract betaaloplossing