over blog

Maak kennis met… | Matthijs Koorn

31 augustus 2023, Yara Stoffels
matthijs koorn maak kennis man met hal shirt

Maak kennis met Matthijs Koorn, informeel adviseur bij GoCredible.  

Wat doe jij bij GoCredible? 

Ik word af en toe door GoCredible geraadpleegd om te klankborden omtrent business/project development, en commercie. Samen sparren we dan we over ideeën en strategie, en kijken we bijvoorbeeld naar elementen als internationalisering. Als een soort ‘friend of the family’. 

Waarom doe je dat voor het GoCredible team? 

Ik ken Teun al lang (Jeannot heeft ons ooit aan elkaar gekoppeld) en we hebben het al vaker gehad over mijn eventuele toevoeging aan het GoCredible team op langere termijn. Ik werk als Account Director bij Coupa en heb meer dan 15 jaar ervaring in de betaalsector maar het is leuk en dankbaar om af en toe als klankbord te kunnen fungeren. Daarom denk en hoop ik ook dat die kennis veel toe kan voegen aan de processen & dienstverlening bij GoCredible en wie weet dat ik later nog eens in een formele vorm iets kan doen.

Hoe ben je gekomen waar je nu bent? 

Ik heb International Business Studies gestudeerd aan de London European Business School, nadat ik mijn International Baccalaureate heb behaald in Ierland. Ik ben dus tweetalig opgegroeid, en ik moet zeggen dat ik zelfs bijna comfortabeler ben met Engels dan in met Nederlands. Daarna heb ik 7 jaar bij Gartner gewerkt, in sales, eerste gericht op de gebruikers van IT. Later ben ik ook de sales voor IT leveranciers gaan doen, voornamelijk software en hardware bedrijven. Inmiddels zit ik al jaren in de betaalsector, zo ben ik bijvoorbeeld werkzaam geweest bij Mastercard, WorldPay en ING, en als ZZP’er bij andere betaalinstellingen.  

Welke grote verandering zie jij op jouw vakgebied en hoe gaat dit klanten van GoCredible helpen om voorop te blijven? 

Mijn antwoord hierop is eigenlijk tweedelig. Ten eerste denk ik dat we in de toekomst nog veel meer digitalisering en automatisering gaan zien. Denk aan het aan elkaar knopen van processen, maar ook het implementeren van zo min mogelijk mensen handelen in bedrijfsprocessen, robotisering. Dat is vooral in het voordeel van klanten, want er is een tekort aan mensen. Daarnaast zal dit ook betekenen dat alles sneller en wendbaarder geregeld wordt.  

Ten tweede zal er waarschijnlijk veel veranderen op het gebied van toezicht en regelgeving. Regelgevingen zullen strenger worden en processen beter geobserveerd. Dit is een plus voor GoCredible, want dit is waar wij in specialiseren! Echter brengt het natuurlijk ook risico’s met zich mee, want het is van groot belang dat hier secuur mee gewerkt wordt en het de sector erg volatiel maakt.  

Wat is je lijfspreuk? 

Work hard, play hard. Als je je baan leuk vindt, zoals in mijn geval, vind je het sowieso niet erg om hard te werken en je in te zetten voor het bedrijf. Maar plezier maken buiten het werken om is ook erg belangrijk. Ik probeer altijd een goede balans te behouden tussen hard werken en genieten van mijn vrije tijd. Ik ben dan ook zeker niet vies van een weekendje weg en leuke uitjes met vrienden en familie.  

Waarvoor mogen mensen je wakker maken? 

Alles wat met betalen te maken heeft, natuurlijk. Ik vind mijn vakgebied echt ontzettend interessant; hoe er continu zo veel verandert en het is gewoon heel leuk om te leren en te begrijpen hoe processen in elkaar steken.  

Wat staat er op de planning voor de toekomst? 

Het is mijn droom om ooit naar Portugal te verhuizen, als ik wat ouder ben. In een klein huisje, met een grote groene tuin. Niet al te ver van het strand en de zee, zodat ik daar altijd van kan genieten. Ik zou ook graag nog trouwen met mijn lieve vriendin.  

Hoe kunnen mensen jou het beste bereiken? 

Mijn telefoonnummer is 0651293958. Je mag me altijd bellen, en bij geen gehoor een appje sturen.  

Contact

Meer weten over onze producten en processen? Volg ons op LinkedIn!

De nieuwe Wet DORA: Besteed deze uitdaging uit aan GoCredible