over blog

Online identificatie, een must voor veilig zakendoen

22 augustus 2016, Wim Krechting

Veiligheidssleutel met het iDIN logo erop, de online identificatiedienst.

Mede dankzij de pilot-samenwerking met iDIN regisseren wij de veilige (ver)koop van je 2dehands auto. Als jij een auto koopt of verkoopt via Autobetaalservice, vragen wij jou je identiteit via iDIN te bevestigen. Door deze krachtige online identificatie weten koper en verkoper met wie ze zaken doen. Dit bevordert de veiligheid die Autobetaalservice jou biedt.

Vermijd oplichting met online identificatie

Uit recente oplichtingsdelicten op internet blijkt maar weer hoe belangrijk online identificatie is. Een social-media-profiel is naar onze mening niet voldoende. Laatst doken er meerdere LINDAnepaccounts op die onder de naam van LINDA producten verkochten. Zo probeerden deze oplichters privégegevens, zoals betaalgegevens van kopers, in handen te krijgen. Inmiddels is LINDA hard bezig om de nepaccounts van het internet te verdrijven. Het zal echter moeilijk worden om te achterhalen wie deze anonieme oplichters zijn.

Zeker weten met wie je zaken doet

Tijdens de onderhandeling is het minder storend om niet exact te weten met wie je te maken hebt. Anders wordt dat wanneer je echt tot zaken komt. Dan wil je zeker weten met wie je zaken doet. Je wilt graag zeker weten wie de ander is. Een social-media-account is daarvoor in onze optiek niet toereikend. Daarom zorgen wij ervoor dat gebruikers hun identiteit bij ons moeten bevestigen. Daarvoor maken wij onder andere gebruik van iDIN. Daarmee treden gebruikers van Autobetaalservice uit de anonimiteit zonder onnodig persoonsgegevens met een ander te delen.

iDIN werkt als volgt: je geeft met behulp van je bank-token je bank toestemming om jouw naam, adres en geboortedatum te delen, met GoCredible bijvoorbeeld. Deze gegevens zijn juist en actueel, omdat banken verplicht zijn deze op orde te hebben. Uiteraard gaan wij zorgvuldig met jouw gegevens om. Zodra je je bij ons hebt geïdentificeerd, kun je aan de slag met de service! Wil jij ook zeker zijn van veiligheid bij de volgende (ver)koop van je occasion? Meld je dan nu aan bij Autobetaalservice.

Blijf op de hoogte en volg ons op LinkedIn!

Start-up haalt spanning uit c2c-verkoop