over blog

Rabo Frontier Ventures investeert in GoCredible

18 april 2018, Teun Lammers

Samenwerking tussen GoCredible en Rabobank weergegeven met hun respectievelijke logo's.

Rabo Frontier Ventures (RFV), de strategische investeringstak van de Rabobank, investeert in de Nederlandse fintech GoCredible en neemt hiermee een aandeel in het bedrijf. Met deze investering versterken de Rabobank enGoCredible hun samenwerking die in 2016 is gestart.

De samenwerking tussen de Rabobank en GoCredible heeft in 2017 geleid tot de conditionele betaalmethode Rabo Safe2Pay. Met Rabo Safe2Pay maakt de koper het geld niet direct over naar de verkoper, maar bewaart het geld op een tussenrekening. Pas bij levering wordt het geld overgemaakt naar de verkoper. GoCredible levert voor deze betaalmethode de smart contract techniek (slimme digitale overeenkomst), de koppeling met de voorwaarden en de samenvoeging met de betreffende partijen. Deze wordt nu al gebruikt door Gelijk Oversteken van PostNL. Met Gelijk Oversteken krijgt de verkoper zijn aankoopbedrag als de koper het pakket heeft ontvangen. Een soortgelijke dienst creëerde GoCredible met Autobetaalservice voor de betaling van tweedehands auto’s.

Deze vernieuwende smart-contracts betaalservice van GoCredible is een passende oplossing voor iedere business die geen vergunning heeft, maar wel veilig zaken wil doen. De Rabobank en GoCredible gaan hun succesvolle samenwerking intensiveren met als doel de betrouwbaarheid van het handelsverkeer te vergroten. Hiermee voegen ze zowel economische als maatschappelijke waarde toe. Momenteel werkt de Rabobank met GoCredible aan verschillende vernieuwende proposities.

De Rabobank wil samen met GoCredible proposities ontwikkelen en de onderneming naar het volgende niveau van ontwikkeling brengen. “De combinatie van de wendbaarheid en snelheid van GoCredible met de betrouwbaarheid en ervaring van de Rabobank creëren nieuwe mogelijkheden en versnelde innovaties,” aldus Harrie Vollaard, CEO Rabo Frontier Ventures. Ook GoCredible ziet een mooie toekomstige samenwerking tegemoet: “We kijken uit naar het verder uitbouwen van de relatie met de Rabobank, zowel over de as van investering als over de as van business ontwikkeling,” vertelt Teun Lammers, co-founder GoCredible.

De deelname in GoCredible is de zevende investering van Rabo Frontier Ventures die de Rabobank in maart 2017 heeft opgericht. Het doel van dit EUR 60 miljoen fonds is investeren in kansrijke FinTech en Food & Agri bedrijven, die aansluiten bij de strategische richting van de bank en nieuwe mogelijkheden bieden voor klanten op lange termijn.

Voor meer informatie: www.rabofrontierventures.nl.

Bron: http://www.rabobank.com/nl/press/search/2018/20180418-gocredible-rfv.html

Blijf op de hoogte en volg ons op LinkedIn!

Win-win, deal or no deal