over blog

Veilig klantgelden bewaren

25 november 2020, Wim Krechting

Stichting Derdengelden

In het Nederlandse betalingsverkeer is het gebruikelijk om geld van de consument en de begunstigde buiten de betaaldienstverlener om tijdelijk in een Stichting Derdengelden te beheren. Gebeurt er iets met deze dienstverlener, dan is het geld van klanten altijd veilig. Ook GoCredible beschermt de gelden van al haar klanten op deze manier.

Kwaliteitsrekening

Omdat deze constructie in Europees verband een vreemde eend in de bijt is, heeft het Ministerie van Financiën in haar ‘Wijzigingswet financiële markten 2022’ aangekondigd om ook de zogenaamde kwaliteitsrekening in te voeren. Omdat alleen de klanten met een vordering en de bank waar de rekening wordt aangehouden aanspraak op deze gelden hebben, wordt hetzelfde afgescheiden vermogen gecreëerd als met een stichting derdengelden.

Achter de schermen…

In deze zelfde Wijzigingswet wordt ook een aanscherping op de rapportage aan de DNB aangekondigd: accountantscontrole op de periodieke rapportages aan DNB, dan wel de jaarrekening van de betaaldienstverlener wordt verplicht. Achter de schermen wordt er dus continu aan betere waarborgen in ons alledaagse betalingsverkeer gewerkt. Samen met de PSD2 wetgeving loopt Nederland – en de EU – voorop in een veilig en toekomstbestendig betalingsverkeer.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze betaaldiensten en hoe wij jouw betalingen veilig verwerken? Bel ons op 085 060 3102 of gebruik het contactformulier. We helpen je graag verder.

GoCredible integreert Payconiq