over blog

Wegwijs in het betalingsverkeer

08 april 2021, Wim Krechting

Vandaag is onze CEO Teun Lammers gastdocent op de tweede opleidingsdag “Wegwijs in het betalingsverkeer” van hoofddocenten Fred Bär en Gert Bijleveld uit het programma van onderwijsinstituut Euroforum. Daar krijgen de deelnemers naast kennis ook elke cursusdag een casestudy aangeboden. Vandaag mogen wij onze FinTech presenteren en de deelnemers inspireren. Teun neemt ze mee in de visie van GoCredible op PSD2, de kansen die deze regelgeving biedt en waarom wij denken dat de rol van slimme betaaloplossingen cruciaal wordt. Om dat te verduidelijken geeft hij ook een korte uitleg over application programming interfaces, de zogenoemde ‘API’s’ waar veel over wordt gesproken. Onmisbare basiskennis in het huidige payments landschap.

‘Van A – via B – naar C’ ≠ ‘van A naar C’

In het gevecht van overheden en toezichthouders tegen (financiële) criminaliteit wordt de regelgeving rond het betalingsverkeer steeds strikter. Wie voorheen nog gebruik kon maken van vrijstellingen en uitzonderingen wordt onder PSD2 (sneller) gezien als betaaldienstverlener en is daarmee vergunningsplichtig. Door betalingen af te laten handelen via het Smart Contracts Platform weten partijen zeker dat zij voldoen aan alle voorwaarden, nu en in de toekomst. Wij zien op steeds meer plekken partijen met elkaar samenwerken. Er ontstaan platformen en nieuwe samenwerkingsvormen. Dit gebeurt in fysieke omgevingen (‘bricks’) maar ook in digitale omgevingen (‘clicks’). Er zijn ook steeds minder technische toetredingsdrempels als gevolg van slimme innovaties.

‘Platformification’

Binnen deze trend van ‘platformification’ en ‘integration’ neemt het betalingsverkeer een steeds prominentere rol in. En daarbij zijn ook de (gebruiksgemak) verwachtingen van gebruikers torenhoog! Tegelijkertijd neemt de complexiteit van het betalingsverkeer toe. Om technische redenen, maar ook om redenen die hun oorsprong vinden in wet- en regelgeving. Bijvoorbeeld met het intreden van de PSD2. Voor veel marktpartijen is de afhandeling van het betalingsverkeer namelijk niet de hoofdactiviteit van hun dienstverlening. Om ze bij deze ‘nevenactiviteit’ te ondersteunen bieden wij de oplossing van ons Smart Contracts Platform. GoCredible verzorgt de infrastructuur voor Smart Payments middels API’s. Wij voegen kleine contractjes (‘eenduidige afspraken’) toe aan betalingen, waardoor elke betaling individuele kenmerken meekrijgt. Of het nu online betaalmethoden, overboekingen of PIN betalingen betreft.

Hoe kunnen we je helpen?

GoCredible is dé betaaldienstverlener gespecialiseerd in het betalingsverkeer in de platform economie. Smart Payments Pay Off! Neem contact met ons op zodat we je verder kunnen helpen.

GoCredible integreert de e-Commerce Gateway van EMS in haar Smart Contract betaaloplossing