OVER GOCREDIBLE Ons verhaal

De betaaloplossing waar niemand aan had gedacht

Team GoCredible

In 2015 zijn wij als een team van gedreven ondernemers gestart met GoCredible. Grootste gemeenschappelijke deler: we hebben stuk voor stuk ervaren hoe het is om privé een auto te (ver)kopen. Die ervaringen gaven genoeg gespreksstof. ‘Hoe doe jij dat nou? Betaal je vooraf of pas nadat de auto op jouw naam overgeschreven?’ Bellen met de bank gaf ook geen geruststelling; daar werd je vooral gewaarschuwd voor de manieren waarop een transactie fout kon lopen. Terwijl wij juist wilden weten wat je moet doen om het goed te laten verlopen. Wij willen dat iedereen zich veilig voelt bij een aankoop of verkoop. Of dit nu live of via een digitale marktplaats is.

Wij maken onze eigen betaaloplossing!

Meerdere mensen liepen tegen dit probleem aan. Daarom zijn wij samen op zoek gegaan naar een slimme en veilige betaaloplossing en hebben we de Autobetaalservice gelanceerd. Een oplossing waarmee bedrijven en consumenten veiliger en plezieriger met elkaar kunnen handelen op basis van heldere en feilloze condities die vooraf duidelijk zijn. Zekerheid van levering én zekerheid van betaling. Autobetaalservice is voor ons het project geweest waarbij wij hebben geleerd hoe je een solide betaaldienst in elkaar zet. Het is de inspiratie voor onze huidige veilige en efficiënte betaaloplossingen SmartP en SplitP. We zetten techniek slim in om drempels weg te nemen en bedrijven en consumenten op een veilige en zorgeloze manier met elkaar te laten handelen. Al voordat er sprake is van flitsbetalingen (‘instant payments’) biedt GoCredible een ‘gelijk oversteken’ betaalmethode aan.

Teun Lammers
Founding partner en CEO
Van ‘eureka!’ bij GoCredible naar ‘plug & play’ bij de klant. Een vraagstuk tot de essentie doorgronden. En dan met hét antwoord komen dat naadloos aansluit op de processen van onze klanten en gebruikers. Dat is onze core business die we voortdurend verbeteren.

GoCredible Smart Payments voor bedrijven

Na de Autobetaalservice wisten wij direct dat we nog veel meer konden betekenen met onze visie op betaaldiensten. Wij zijn ons platform verder gaan ontwikkelen voor met als resultaat ‘SmartP’ en ‘SplitP’.

De conditionele SmartP betaaloplossing is bedoeld voor platforms die een neutrale rol willen vervullen tussen koper én verkoper. Partijen weten vooraf precies onder welke voorwaarden een contract wordt uitgevoerd. En op het moment dat de transactie wordt afgerond, is het ook 100% zeker dat aan de voorwaarden is voldaan.

SplitP is ook rondom condities vormgegeven en biedt een financieel logistieke oplossing bij complexe administratieve activiteiten. Een betaling wordt eenvoudig gesplitst en uitbetaald aan de diverse belanghebbenden. Hierbij nemen we onnodig belastende werkzaamheden van de ondernemer over.

Zowel SmartP als SplitP zijn geheel rond de actuele PSD2-wetgeving gebouwd en bieden een unieke toepassing in het overnemen van de vergunningplicht bij derdengelden.

Beide producten zijn in het GoCredible’s Smart Payments API Platform opgenomen en staan volledig in het teken van een betere dienstverlening van platforms, aanbieders en hun klanten.

Onze visie en ambitie

In onze visie op betalingen staat evenwicht tussen koper en verkoper voorop. Een transactie is pas geslaagd als het belang van beide partijen is gediend. We hebben het daarom tot onze ambitie gemaakt om onze klanten volledig te ontzorgen op het gebied van betaalverkeer.

Met SmartP conditioneel betalen nemen we het betaalrisico voor de verkoper en het leveringsrisico voor de koper weg, zodat we voor beide een situatie van veilig en eerlijk oversteken realiseren. Met name waardevolle goederen lenen zich hier goed voor.

Ook met SplitP wordt de impactvolle vergunningsplicht voor het behandelen van derdengelden overgenomen en regelt GoCredible via haar Smart Payments API het incasseren, splitsen en uitbetalen van gelden in een enkele handeling.

Dit maken wij mogelijk door onze business partners te voorzien van de slimste betaaloplossing voor hun bedrijf. Geïnspireerd door de blockchain-technologie waarin de uitkomst afhankelijk is van vooraf bepaalde condities (de ‘smart contracts’). Wij optimaliseren onze API continue volgens de hoogste ontwikkelstandaard. Laagdrempelig, schaalbaar en tegen een gunstige prijs.

De slimste betaaloplossing voor jouw bedrijf binnen handbereik

Wil je weten hoe wij jouw betaalverkeer kunnen ontzorgen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of inspiratiesessie.

 Meer weten over de beste betaaloplossing voor jouw bedrijf?