OVER GOCREDIBLE Ons verhaal

De betaaloplossing waar niemand aan had gedacht

Team GoCredible

In 2015 zijn wij als een team van gedreven ondernemers gestart met GoCredible. Grootste gemeenschappelijke deler: we hebben stuk voor stuk ervaren hoe het is om privé een auto te (ver)kopen. Die ervaringen gaven genoeg gespreksstof. ‘Hoe doe jij dat nou? Betaal je vooraf of pas nadat de auto is overgeschreven?’ Bellen met de bank gaf ook geen geruststelling; daar werd je vooral gewaarschuwd voor de manieren waarop een transactie fout kon lopen. Terwijl wij juist wilden weten wat je moet doen om het goed te laten verlopen. Wij willen dat iedereen zich veilig voelt bij een aankoop of verkoop via internet.

Wij maken onze eigen betaaloplossing!

Meerdere mensen liepen tegen dit probleem aan. Daarom zijn wij met elkaar op zoek gegaan naar een slimme en veilige betaaloplossing. Zo zijn wij begonnen met Autobetaalservice. Met een oplossing waarmee bedrijven en consumenten veiliger en plezieriger met elkaar kunnen handelen op basis van heldere en feilloze condities die vooraf duidelijk zijn. Zekerheid van levering én zekerheid van betaling. Autobetaalservice is voor ons het project geweest waarbij wij hebben geleerd hoe je een solide betaaldienst in elkaar moet zetten. Ook is de Autobetaalservice onze inspiratie geweest om nieuwe concepten te ontwikkelen zoals Rabo Safe2Pay en GoCredible’s Smart Payments API Platform in samenwerking met Butlaroo. We zetten techniek slim in om drempels weg te nemen en bedrijven en consumenten op een veilige en zorgeloze manier met elkaar te laten handelen. Al voordat er sprake is van flitsbetalingen (‘instant payments’) biedt GoCredible een ‘gelijk oversteken’ betaalmethode aan.

Teun Lammers
Founding partner en CEO
Van ‘eureka!’ bij GoCredible naar ‘plug & play’ bij de klant. Een vraagstuk tot de essentie doorgronden. En dan met hét antwoord komen dat naadloos aansluit op de processen van onze klanten en gebruikers. Dat is onze core business die we voortdurend verbeteren.

GoCredible Smart Payments voor bedrijven

Na de Autobetaalservice wisten wij direct dat we nog veel meer konden betekenen met onze visie op een betaaldienst. Wij zijn ons platform verder gaan ontwikkelen voor bedrijven met als resultaat ‘Rabo Safe2Pay’ en ‘ViaRabo’.

Rabo Safe2Pay is de conditionele betaaloplossing voor platforms die een neutrale rol willen vervullen tussen koper én verkoper. Partijen weten vooraf precies onder welke voorwaarden een contract wordt uitgevoerd. En op het moment dat de transactie wordt afgerond, is het ook 100% zeker dat aan de contractvoorwaarden is voldaan.

ViaRabo is ook rondom condities vormgegeven en biedt met name een oplossing bij complexe administratieve activiteiten. Een betaling wordt eenvoudig gesplitst en uitbetaald aan de diverse belanghebbenden. Hierbij nemen we onnodig belastende werkzaamheden van de ondernemer over. Omdat ViaRabo geheel rond de actuele PSD2-wetgeving is gebouwd biedt het als unieke toepassing het overnemen van de vergunningplicht van een Platform of Marketplace.

Beide producten zijn in het GoCredible’s Smart Payments API Platform opgenomen en staan volledig in het teken van een betere dienstverlening van Platforms en Marketplaces aan hun klanten. Door de nauwe samenwerking van GoCredible en Rabobank is het betalingsverkeer naadloos geïntegreerd in de klantbeleving.

 

Onze visie en ambitie

In onze visie op betalingen staat evenwicht tussen koper en verkoper voorop. Een transactie is pas geslaagd als het belang van beide partijen is gediend. We hebben het daarom tot onze ambitie gemaakt om onze klanten volledig te ontzorgen op het gebied van betaalverkeer.

Met Rabo Safe2Pay nemen we het betaalrisico voor de verkoper en het leveringsrisico voor de koper weg, zodat we voor beide een situatie van veilig en eerlijk oversteken realiseren. Met name waardevolle goederen lenen zich hier goed voor.

Met ViaRabo wordt de impactvolle vergunningsplicht voor het behandelen van derdengelden overgenomen en regelt GoCredible via haar Smart Payments API het incasseren, splitsen en uitbetalen van gelden in een enkele handeling.

Dit maken wij mogelijk door onze business partners te voorzien van de slimste betaaloplossing voor hun bedrijf. Geïnspireerd door de blockchain-technologie waarin de uitkomst afhankelijk is van vooraf bepaalde condities (de ‘smart contracts’). Wij optimaliseren onze API continue volgens de hoogste ontwikkelstandaard. Laagdrempelig, schaalbaar en tegen een gunstige prijs.

 

De slimste betaaloplossing voor jouw bedrijf binnen handbereik

Wil je weten hoe wij jouw betaalverkeer kunnen ontzorgen? Neem dan contact met ons op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek of een inspiratiesessie.

 Meer weten over de beste betaaloplossing voor jouw bedrijf?