REFERENTIECASES Autobetaalservice

De beste occasion koop je met vertrouwen

De basis voor Autobetaalservice: veilig een auto kopen of verkopen

Stel je wilt een tweedehands auto kopen. Betaal je dan eerst de auto? Of wacht je tot de auto op jouw naam is overgeschreven? Het is en blijft een vertrouwenskwestie. Je weet meestal niet met wie je zaken doet. Daarbij zagen we dat mensen vaak huiverig zijn voor oneerlijke praktijken. En desondanks zijn ze bereid bij de betaling veel risico’s accepteren. Het is toch vreemd dat je een huis wel veilig kunt betalen en een auto niet?

 

Research toont grote behoefte aan zekerheid in betaalverkeer

We hebben bij meerdere postkantoren onderzoek gedaan en aan autokopers en -verkopers te vragen hoe ze de betaling regelen. Wat wij toen vooral merkten, was een groot gevoel van wantrouwen tijdens dit hele proces. Of het nu gaat om contant of digitaal betalen. De angst voor oplichting is groot. En omdat het voor de meeste mensen geen dagelijkse transactie is, zijn ze bang om te goed van vertrouwen te zijn. Er verschijnen immers regelmatig berichten in de media dat het fout gaat.

Dat zette ons aan het denken. Hoe kunnen we in deze digitale wereld een betaaloplossing bedenken die C2C- en andere peer2peer-betalingen veilig maakt en zowel de aankopende als verkopende partij 100% zekerheid biedt?

 

Betaaloplossing op basis van gelijkwaardigheid

Wij waren verbaasd. Geen enkele partij had dit thema aangepakt, terwijl slimme technologie deze ongelijkheid kan oplossen. Daarom zijn we met een team van ervaringsdeskundigen uit de bankwereld, IT en autobranche aan de slag gegaan om dit vraagstuk op te lossen.

Het antwoord is Autobetaalservice. Een platform dat door het gebruik van smart contracts een gezonde uitgangspositie creëert: geen van beide partijen heeft zowel de auto als het geld in handen. En daarmee is het een betaaloplossing die koper en verkoper gelijk behandelt. Deal or no deal.

 

Andere referentiecases

Wil je meer weten over samenwerken met GoCredible?

Dit zijn de ervaringen met GoCredible Autobetaalservice:

 

Ervaren wat GoCredible voor je kan betekenen?