REFERENTIECASES Bynco

Een heer in het betaalverkeer

Maximale betalingszekerheid bij online autoverkoop

Een van onze eerste partners in de B2C-markt was Bynco, de eerste speler in Nederland waar de verkoop van occasions volledig online plaatsvindt. Voor Bynco is het ontzettend belangrijk kopers te overtuigen eerlijk online te kunnen handelen en mogelijke onzekerheden bij de online aankoop van een auto weg te nemen. Om kopers maximale betalingszekerheid te bieden, maakt Bynco gebruik van de innovatieve betaalservice van GoCredible.

Aankoopbedrag geparkeerd

Tijdens de online aankoop betalen kopers met iDEAL aan Stichting Derdengelden GoCredible inzake Bynco. Wij betalen echter niet direct uit aan Bynco, maar parkeren het aankoopbedrag van de koper. Dat geld staat veilig op een bankrekening waar Bynco niet bij kan. We beheren de gelden voor de koper tot de koper de auto accepteert én wij hebben vastgesteld dat de auto ook daadwerkelijk eigendom is geworden van koper.

Betaling bij levering

Bynco levert de auto bij de klant af. Wanneer de koper de auto accepteert, stuurt Bynco GoCredible een uitbetaalverzoek. GoCredible controleert wie de eigenaar is en betaalt dan de koopsom namens de koper aan Bynco. De koper voldoet daarmee aan zijn betalingsverplichting: betaling bij levering. Op deze manier ontstaat er een evenwichtige situatie tussen koper en verkoper met optimale zekerheid voor kopers.

Meer efficiëntie voor Bynco

Bynco profiteert ook van deze betaaloplossing. Onze betaalmethode is namelijk door Thuiswinkel Waarborg geaccepteerd als enige betaalmethode. Dit betekent dat Bynco geen andere achteraf betaalmethode aan hoeft te bieden. Dat verhoogt de efficiëntie aanzienlijk, omdat meteen duidelijk is dat je met een welwillende, kredietwaardige klant te maken hebt.

GoCredible als onpartijdig doorgeefluik van transactiegelden

Kort samengevat is de rolverdeling in dit proces als volgt. GoCredible heeft een overeenkomst met de webwinkel en de webwinkel met de koper. GoCredible is dus geen partij in de (ver)koopovereenkomst, maar vervult altijd de rol van onpartijdig doorgeefluik van het geld.

 

 

Andere referentiecases

Wil je meer weten over samenwerken met GoCredible?

 

Over de samenwerking met GoCredible

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?