REFERENTIECASES PostNL Gelijk Oversteken

Smart contracts maken de deal

De betaaloplossing die gebruik maakt van smart contracts

Uit onze eigen marktonderzoeken hebben wij geconcludeerd dat er veel situaties zijn waarin behoefte is aan een gelijkwaardige verhouding tussen koper en verkoper als het gaat om levering en betaling. Onze technologie is generiek en kan voor veel diensten en producten worden ingezet. Bijvoorbeeld bij het versturen van aankopen van consumenten via marktplaatsen. Met de logistieke kennis van PostNL en onze kennis over smart contracts, hebben we samen met PostNL een specifieke betaaloplossing bedacht die gebruik maakt van smart contracts: Gelijk Oversteken.

 

Aankoop- en verzendkosten in 1 betaling geregeld

Met Gelijk Oversteken krijgt de verkoper zijn geld als de koper het pakket daadwerkelijk heeft ontvangen. Voor deze extra zekerheid rekent PostNL een kleine vergoeding bovenop de normale verzendkosten van een pakket. Bijzonder efficiënt, omdat daarmee de aankoop- én verzendkosten in één eenvoudige iDEAL-betaling worden geregeld in plaats van twee. GoCredible zorgt voor het splitsen van de betalingen en voor correcte, snelle uitbetalingen.

Maximale betaalzekerheid voor gebruikers

PostNL is de aanbieder van de dienst Gelijk Oversteken, zorgt voor de verzending van het pakket en geeft de pakketstatus door aan GoCredible. GoCredible heeft voor deze propositie haar smart-contracts-platform gekoppeld aan Rabobank. Gebruikers van de dienst maken daarmee gebruik van betaaldienst Rabo Safe2Pay. Dit betekent dat PostNL geheel compliant en ‘PSD2-ready’ is tegen lage kosten, terwijl de gebruikers van de dienst maximale betaalzekerheid genieten. Door gebruik te maken van ons smart-contracts-platform worden gelden echt onpartijdig bewaard en uitbetaald.

 

Jouw flexibele betaaloplossing ligt ook binnen handbereik.

Vergelijkbare oplossingen waarbij risico’s voor koper en verkoper worden uitgesloten, zijn mogelijk voor marktplaatsen, webwinkels en veilingplatformen. Wij helpen je graag om jouw klant optimaal te bedienen.

 

Andere referentiecases

Wil je meer weten over samenwerken met GoCredible?

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?