REFERENTIECASES Gelijk Oversteken

Smart contracts maken de deal

Nederland: één grote digitale marketplace

Consumenten zijn goed in staat om zelf hun zaken te regelen. Door digitale platforms is heel Nederland een grote online marktplaats geworden. Wel wringen kopers – en verkopers – zich in bochten om de betaling veilig te regelen, want er is altijd een mismatch tussen levering en betaling. Omdat aankopen niet altijd even vlekkeloos verlopen, groeit de wens bij online handelsplatformen naar betere bescherming voor koper en verkoper.

Payments met smart contracts

Een goed voorbeeld is onze pilot met PostNL Gelijk Oversteken in 2017. PostNL verzorgde de verzending van het pakket en geeft de pakketstatus door aan GoCredible, waarmee incasso en uitbetalen in gang wordt gezet. GoCredible heeft voor deze service haar smart-contracts-platform gekoppeld aan de infrastructuur van Rabobank.

Naadloze integratie in je handelsplatform

GoCredible biedt, middels rest API’s, een volledige infrastructuur om de ideale klantreis te ondersteunen binnen jouw platformomgeving. Online onboarding (Know Your Customer), het integreren van de condities, het afnemen van het verzendlabel en online betaalmethoden. Hiermee is logistiek naadloos geïntegreerd met financiële logistiek. Bijzonder efficiënt ingericht, omdat de aankoop- én verzendkosten in één eenvoudige betaling worden voldaan in plaats van meerdere losse betalingen. Ons Smart Contract Platform zorgt voor het splitsen van de betalingen en voor correcte, snelle uitbetalingen aan de belanghebbenden. Zonder dat jij daarmee vergunningplichtig wordt als betaaldienstverlener.

Wel de lusten, niet de lasten

Vergelijkbare oplossingen waarbij risico’s voor koper en verkoper worden uitgesloten, zijn mogelijk voor marktplaatsen, webwinkels en veilingplatformen. Wanneer uw platform, namens een ander geld ontvangt, beheert en uitbetaalt, dan is de kans groot dat u een vergunning nodig heeft van DNB om deze diensten aan te kunnen bieden. Met de invoering van PSD2 is die vergunningplicht aangescherpt. PSD2 (Payment Services Directive) is een herziene betaalrichtlijn die in 2019 van kracht wordt. Onze betaaloplossingen zijn zo ontworpen dat je deze betaaldienst kunt bieden zonder zelf een vergunning te hoeven aanvragen. Wij zorgen voor de aansturing van alle geldstromen conform regelgeving. GoCredible zorgt daarbovenop voor de integratie met de leverancier van je keuze.

Andere referentiecases

Wil je meer weten over samenwerken met GoCredible?

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?