Veilig betalen

GoCredible is de betaaldienst die je helpt om je auto veilig en vertrouwd te (ver)kopen. Veilig betalen doe je met iDEAL, dat heeft namelijk veel voordelen. Als je GoCredible gebruikt, dan hoef je geen bank- of betaalgegevens te delen met de ander. Je betaalt namelijk veilig via iDEAL in je eigen vertrouwde bankomgeving via je eigen computer of device.

GoCredible geeft veel aandacht aan een veilige werking van de betaaldienst. Hiervoor nemen we zichtbare en niet-zichtbare maatregelen. Ook als koper en verkoper lever je een bijdrage aan een veilige betaling. Volg daarom altijd de volgende instructies op:

 1. Betalingen aan GoCredible doe je alleen via iDEAL. Wij vragen je nooit op een andere manier te betalen. 
  1. Als verkoper betaal je de transactiekosten met iDEAL aan GoCredible BV (NL40 RABO **** **63 66). 
  2. Als koper betaal je de koopsom met iDEAL aan Stichting Derdengelden GoCredible (NL94 RABO **** **54 91).
 2. Bij het aanmaken van je account (en bij ‘wachtwoord vergeten’) sturen we je een e-mail met een actieve link. Deze link ontvang je alleen in reactie op je eigen actie. Activeer je account tijdig en lees alle berichten die je ontvangt van GoCredible.
 3. GoCredible spreekt je in e-mails altijd met je voor- en achternaam aan, zoals je deze zelf in je account hebt opgegeven.
 4. Als wij je een e-mail versturen dan eindigt het e-mailadres altijd met ‘ @gocredible.nl ‘. Andere e-mails zijn dus niet van ons! Wij sturen ook nooit bijlage(n). Open in geen geval bijlage(n).
 5. Ontvang je e-mail? Alleen links die beginnen met ‘ https://mijn.gocredible.nl/ ‘ leiden naar de pagina waar je kunt inloggen.
 6. Heb je het idee dat er iets niet klopt? Meldt het ons direct en stuur de e-mail naar alert@gocredible.nl. GoCredible doet altijd aangifte bij de politie van internetfraude.
 7. Zorg voor een goede beveiliging van de computer of device die je gebruikt. Tips hierover vind je bijvoorbeeld op de website van de Consumentenbond.
 8. Als je twijfelt of je een betrouwbaar bericht hebt ontvangen, open dan een nieuw browser scherm en ga zelf naar de GoCredible-pagina om in te loggen. Aan het webadres wat begint met https://www.gocredible.nl/ en het security-certificaat (het groene slotje) kun je zien dat je te maken hebt met GoCredible.
 9. Hou de inloggegevens van je account voor jezelf. Wij vragen nooit om je wachtwoord, pincode, toegangscodes of andere codes.
 10. Wijk niet af van de instructies.

 

Veilig betalen en betalingsverkeer is in ieders belang. Blijf aandachtig op verdachte zaken. Lees daarom ook onze informatie maar informeer je ook zelf. Zo kun je, nog voordat je gaat handelen, al enkele gegevens zelf nagaan. Zo geeft de politie je de mogelijkheid om controleren of er meldingen over een (ver)koper zijn gedaan. Je kan ook meer lezen over beveiliging en het voorkomen van misbruik op de website van De Betaalvereniging. Ook de voorwaarden van je eigen bank geven duidelijk aan waar je attent op moet zijn en wat er van je wordt verwacht.