over blog

Techniek grijpt steeds dieper in op onze betalingen

02 november 2018, Wim Krechting

Innovaties zonder cash geld

Wij zien veel innovaties in betalingen voorbij komen. Er wordt veel verwacht van nieuwe manieren en toepassingen van betalen. Stel je voor dat je een reclame uitzendt en dat consumenten jouw product ook meteen met hun smart Phone kunnen bestellen en afrekenen. Of dat jouw consument het gemak heeft om met stemherkenning te kunnen betalen. Dat zijn fantastische toepassingen. Wat al deze betaalmethodes gemeen hebben is dat er geen gebruik meer wordt gemaakt van cash geld.

Dankzij deze innovaties wordt het gebruik van contant geld ook steeds minder. Mede door contactloze bankpassen betalen Nederlanders nog maar 39 procent van hun aankopen contant, aldus cijfers van DNB en Betaalvereniging Nederland. 

Digitaal geld heeft nog meer mogelijkheden voor de toekomst

Door betalingen voor consumenten zo simpel mogelijk te maken verlaag je de drempel om te kopen. Een voorbeeld van een innovatieve manier om betalen makkelijker te maken is Garmin Pay. Consumenten doen de betalingen via hun smartwatch. Zij hoeven alleen een betaalpas te hebben van een van de deelnemende Europese banken. Met de smartwatch kunnen zij al hun aankopen afrekenen, zonder betaalpas of telefoon. Zo zien wij dat niet alleen cash geld minder gebruikt gaat worden, maar ook online betaalmethodes of pinnen.

En zo biedt digitaal geld nog meer opties voor de consument. Bijvoorbeeld door condities toe te voegen aan de betaling waarbij op één plek wordt afgerekend voor meerdere verkopers. Denk maar aan een woonmall, foodmarket of handelsplatform. Door de inzet van ons smart contract platform kan GoCredible alle artikelen in één keer afrekenen. Vervolgens zorgen wij ervoor dat het gecollecteerde geld direct bij de goede leverancier terecht komt.

Financiële logistiek

 Door de al maar voortgaande integratie en koppelingen van systemen ontstaan er steeds meer plaatsen waar financiële logistiek – onzichtbaar voor de consument – complexer wordt.Bedrijven willen steeds meer samenwerken. Maar hoe werk je samen zonder dat je je aandacht aan andere partijen of lastige processen kwijt bent? Ook dit verzorgt ons smart contract platform. Wij verlichten de operationele lasten van het beheren van de geldstromen en nemen ook de eventuele verplichting van een vergunning als betaaldienstverlener weg.

Techniek en integratie van netwerken maakt nog veel meer mogelijk. Denk aan de connectiviteit die we allemaal hebben, het Internet of Things en het betalen voor iets dat je echt gebruikt. Verwarming aan? Direct afrekenen. Tolweg? Betalen per gereden kilometer. Dit zijn kleine, frequente en snelle betalingen die ongemerkt plaatsvinden.

Al deze nieuwe ecosystemen vragen om uiterste efficiënte financiële logistiek. GoCredible helpt je hier graag verder met haar smart contracts oplossingen en expertise.

Banken ontfermen zich over financiële start-ups