KYC informatie

Als Wwft-instelling hebben wij bij GoCredible een KYC-module ontwikkeld om aan alle regelgevingen, eisen van toezichthouders en AML-richtlijnen te voldoen. In de eerste instantie was dit puur om ons eigen KYC-proces te versnellen, maar wij hebben nu ook business partners die hun KYC bij ons uitbesteden, KYC as-a-Service.

Voor AIFM-geregistreerde organisaties is de naleving van regelgeving, risicobeheer en investeerdersbescherming van het grootste belang. Daarom is het cruciaal om dit proces zo nauwkeurig en passend uit te voeren. Hier hoort een persoonlijke oplossing bij. Wij kunnen onze KYC-module speciaal op uw wensen ontwerpen. Zo bieden wij de module aan ‘as a Service’: Een oplossing gemaakt om snel en overzichtelijk de identiteit van klanten en investeerders vast te stellen, ongebruikelijke transacties te detecteren en zo passend risicoprofiel op te stellen. Op de manier die bij uw bedrijf past.

De module leveren wij daarom als white-label service. Door bijvoorbeeld te implementeren via een API, kunt u uw eigen ‘look and feel’ overnemen om de module als een herkenbaar onderdeel van uw service te presenteren aan klanten.

Door het KYC-proces te automatiseren, gaat het onboarden van nieuwe klanten een stuk sneller. Aanmeldingen kunnen binnen enkele minuten geregistreerd zijn en meteen worden geëvalueerd. Op een overzichtelijk dashboard staan alle soorten risico’s. Zo wordt er onder andere gecheckt op UBO’s, PEP, sanctielijsten en transactiegrootte.

Wat onze module daarnaast nog onderscheidt van vele anderen is dat wij in continuïteit blijven monitoren. In plaats van een enkele of periodieke check blijft onze software proactief uw klanten en investeerders in de gaten houden. Zo blijft u altijd goed op de hoogte. Het stappenproces kunt u vinden in de afbeelding hieronder.

GoCredible kyc module stappenproces 1 2 3 4 5 6 aanmelding aanvraag know-your-customer kyc-module

Contact

Wilt u meer weten over hoe wij de KYC bij uw instelling kunnen automatiseren en afstellen op uw specifieke wensen? Wij zijn elke werkdag bereikbaar op 085-0603102, of u kunt ons een mail sturen op contact@gocredible.nl  

Klik hier voor meer uitgebreide informatie over onze Smart KYC.  

Voor updates rondom regelgevingen in de financiële sector kunt u ons ook vinden op LinkedIn!