over ons verhaal

Transparante exchange

In 2015 zijn wij als team van gedreven ondernemers gestart met GoCredible. De aanleiding? Ieder van ons had ervaren hoe het is om privé een auto te (ver)kopen.

Die ervaringen gaven genoeg gespreksstof. In die tijd bestonden flitsbetalingen (‘instant payments’) tussen peer2peer bankrekeningen nog niet en was het niet mogelijk zekerheid te bieden over de status van een betaling. Wij willen dat iedereen zich veilig voelt bij een aankoop of verkoop.

Wij maken onze eigen betaaloplossing!

Veel meer mensen liepen tegen dit probleem aan. Daarom zijn wij samen op zoek gegaan naar een slimme en veilige betaaloplossing en hebben we de Autobetaalservice gelanceerd. Een oplossing waarmee bedrijven en consumenten veiliger en plezieriger met elkaar kunnen handelen op basis van heldere afspraken die vooraf duidelijk zijn. Zekerheid van levering én zekerheid van betaling. Autobetaalservice is het project geweest waarbij wij hebben geleerd hoe je een solide betaaldienst bouwt. Het is de blijvende inspiratie voor onze huidige betaaloplossingen. We zetten techniek slim in om drempels weg te nemen.

Onze visie en ambitie

De snelgroeiende platformeconomie vraagt om intelligente betaaloplossingen die ook complexe betaalsituaties moeiteloos aankunnen. Denk bijvoorbeeld aan het beheren van derdengelden of het uitvoeren van multi-split payments.

Daar komt bij dat de regelgeving rond het betalingsverkeer steeds strikter wordt. Organisaties die nu nog gebruik maken van vrijstellingen en uitzonderingen zullen eerder gezien worden als betaaldienstverlener, een activiteit waarvoor een veeleisende vergunning nodig is. Ook de regelgeving wordt uitgebreider en complexer: ‘zelf doen’ wordt een grotere belasting voor een organisatie.

De missie van GoCredible is met passie voor innovatie en technologie onderscheidende, duurzame, integere dienstverlening en resultaat gedreven betalingstoepassingen te creëren, die de businessdoelstellingen van onze klanten ondersteunen en samenwerkingsmodellen mogelijk maken. Echte oplossingen die blijvend voldoen aan veranderende behoeften.

GoCredible Smart Contracts Platform

Voor platforms en vergelijkbare samenwerkingsvormen heeft GoCredible haar Smart Contracts Platform ontwikkeld. Alle data die wij verwerken wordt versleuteld opgeslagen op Nederlandse servers, in beveiligde datacentra. Ons Smart Contracts Platform biedt een aantal solide bouwstenen waarmee bestaande betaalsystemen een slimme upgrade krijgen, zonder dat daarvoor een uitgebreid IT traject nodig is. GoCredible geeft advies over de beste oplossing en kan die vervolgens ook implementeren. GoCredible richt zich op bedrijven die elk op hun eigen manier te maken hebben met betalingsverkeer. Een groot voordeel van het Smart Contracts Platform is dat derdengelden volledig worden afgescheiden van de eigen geldstromen en daarmee voldoet aan wet- en regelgeving.

Wie wij zijn

Het team van GoCredible bestaat uit ervaren professionals die hun sporen hebben verdiend in de wereld van Finance en eCommerce. Het Management Team bestaat uit Teun Lammers (CEO), Cees van de Par (CCO), Wim Krechting (CFRO) en Lars van der Vliet (CTO). We hanteren een Three Lines Model, onze interne processen worden gecontroleerd door onze onafhankelijke Compliance en Audit Officers. Er is een Raad van Commissarissen die toeziet op het beleid van het statutair bestuur en hen ondersteunt. GoCredible heeft een vergunning van De Nederlandsche Bank als Betaaldienstverlener.