Eenvoudig voldoen aan alle Wwft-eisen met GoCredible

GoCredible maakt complexe dingen graag simpel. Daarom hebben we het KYC-registratieproces van klanten teruggebracht naar enkele simpele, intuïtieve stappen. Zowel voor particuliere als zakelijke klanten. We maken het makkelijk voor de klant om zich aan te melden en automatiseren het ontvangen, opslaan en beheer van klant data volledig. Zo blijft jouw bedrijf AML-compliant. 

KYC Tooling &
KYC-as-a-Service

Als Wwft-instelling heeft GoCredible een KYC-module ontwikkeld om aan alle regelgevingen, eisen van toezichthouders en AML-richtlijnen te voldoen. Ontdek hoe onze oplossingen jouw cliëntonderzoek kan versimpelen en waarom onze partners er zo enthousiast over zijn.

Zorg voor jouw Wwft-compliance met een van onze twee geavanceerde KYC-oplossingen: KYC Tooling en KYC-as-a-service.

KYC Tooling

Versimpelt jouw proces

  • Software systeem
  • Makkelijk in gebruik
  • White-label service
  • Portaal in te stellen als API
  • Onderzoek o.a. UBO’s, PEP en sanctielijst-vermeldingen in enkele minuten

KYC-as-a-Service

Wij stellen risicoanalyses op

  • Cliëntverificatie en -acceptatie door ervaren professionals
  • Gebaseerd op uw wensen
  • White-label service
  • Portaal in te stellen als API
  • Overzichtelijk dashboard
top-image

In 6 snelle stappen een volledige en efficiënte KYC-procedure,

compleet met PEP, sanctielijsten, VIS, KvK registraties en meer.

 

Zo doen we dat bij GoCredible.

Wet ter voorkoming Witwassen & Financieren van Terrorisme (Wwft)

Wat is de Wwft?

De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) verplicht banken en andere financiële instellingen om maatregelen te nemen (cliëntonderzoek) om te voorkomen dat hun systemen, zoals bankrekeningen, worden gebruikt voor het witwassen van geld. Dit proces noemen we ‘Know Your Customer’.

Wat zijn ongebruikelijke transacties?

Ongebruikelijke transacties komen niet overeen met het normale financiële gedrag van een klant. De instelling beoordeelt of een transactie ongebruikelijk is aan de hand van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld ongewone geldopnames, of stortingen en betalingen met contant geld.

Wie vallen onder de Wwft?

De Wwft geldt voor instellingen en beroepsgroepen die te maken hebben met geldstromen of met de aankoop en verkoop van goederen, bijvoorbeeld crowdfundplatformen, belastingadviseurs, event organisaties en verkoopbemiddelaars.

Hoe wordt de Wwft gecontroleerd?

Per branche controleren verschillende toezichthouders of alle partijen zich aan de Wwft houden, waaronder De Nederlandsche Bank (DNB), het Bureau Financieel Toezicht (BFT) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Wat houdt
zo'n cliënt-
onderzoek in?

Wie is de klant?
Wie vertegenwoordigt de klant?
Wie is de uiteindelijk belanghebbende?
Wat is het doel van de klant?
Real-time monitoring van transacties

Waarom
kiezen voor GoCredible?

Bij GoCredible zien we KYC niet alleen als een noodzaak, maar als een uitgelezen kans om de relatie met je klanten te versterken. Dit bereiken we door het proces vanaf het begin zo eenvoudig mogelijk te maken. Onze registratiemodule transformeert een verplichte stap in een kans om je klanten positief te verrassen. Bovendien is onze software volledig ontwikkeld conform de meest recente KYC-normen binnen de CDD/AML-wetgeving.

blog

May
30
Yara Stoffels
blog-image

KYC-module: een cruciaal puzzelstuk in de AML-naleving

Voor onder andere AFM-geregistreerde bedrijven is het belangrijk om te voldoen aan de Anti-Money Laundering (AML) richtlijnen. De richtlijn beheerders van alternatieve beleggingsfondsen (AIFMD of Richtlijn 2011/61/EU) cr

Contact

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw onderneming? We laten het je graag zien.

Kom langs voor een inspiratiesessie of maak een afspraak voor een geheel vrijblijvend consult.