over blog

Maak kennis met… | Bas van Marissing 

01 december 2022, Yara Stoffels
man overhemd zakelijk portret

Maak kennis met Bas van Marissing, Chief Product Officer bij GoCredible.

Wat doe jij precies bij GoCredible? 

Ik ben bij GoCredible verantwoordelijk voor productontwikkeling, klantimplementatie en alle technologie die daarbij komt kijken. Dat doe ik samen met een dedicated team van developers. Momenteel heb ik de operationalisatie van meerdere crowdfunding platformen onderhanden. Crowdfunding is één van de branches waar GoCredible helemaal op ingericht is. Het zijn vooruitstrevende partijen waarvoor we samen een feilloos betalingsverkeer realiseren. Echt iets om trots op te zijn. Daarnaast ben ik bezig om de onboarding- en KYC-module verder te verbeteren. Deze ‘ken je klant’-oplossing past uitstekend bij crowdfunding, maar heeft inmiddels ook al meer toepassingen gevonden.

Hoe ben jij bij GoCredible terecht gekomen? 

Mijn werk is altijd een combinatie van business en IT geweest. Na mijn bedrijfskundige opleiding werkte ik in het bankwezen en de consultancy waar ik veel start-ups in de financiële wereld heb mogen helpen opzetten. Zo’n tien jaar geleden verschoof mijn aandacht naar online en digitaal. De klant centraal was toen het motto. Vanuit de consultancy heb ik de stap gemaakt naar een core-banking leverancier en daarna een open banking provider waar ik verantwoordelijk was voor producten en implementaties. Bij deze partijen heb ik veel geleerd over technologie maar ook klantbediening. Begin dit jaar ben ik door GoCredible gevraagd om mee te werken aan de verdere groei.  

Waarom koos je ervoor deel uit te willen maken van het GoCredible-team? 

GoCredible is een bedrijf dat in meerdere veelbelovende marken opereert en nu zelf vol inzet op de transitie van start-up naar scale-up. We zijn een klein en goed toegerust team dat klanten centraal stelt. De operatie is ook echt heel ‘lean and mean’. Voor mij is het team sowieso de belangrijkste reden om plezier in je werk te hebben. GoCredible is een leuke plek om te werken, waar ik bovendien veel kan bijdragen met mijn ervaring en inzichten.

Welke grote verandering zie jij op jouw vakgebied?

Ik zie twee grote trends. Als eerste is er steeds meer aandacht voor KYC en onboarding van klanten. Anders gezegd ‘met wie doe je eigenlijk zaken?’. Met onze onboarding/KYC-module heeft GoCredible hiervoor een pasklare oplossing in huis. Ook monitoring is mogelijk. Op deze manier hoeven klanten dit niet zelf te organiseren. Dit helpt voornamelijk onze platform klanten. Daarnaast is er een verschuiving in hoe klanten betalen. Zo zien we steeds meer contactloze en QR-betalingen en vervaagt de grens tussen online en point-of-sale. Dit is voornamelijk belangrijk voor onze andere klanten, zoals de eventbranche, die overigens weer helemaal terug van weggeweest zijn. GoCredible maakt het makkelijker om zulke betalingen te doen zodat zij hun eigen klanten nog persoonlijker kunnen bedienen.

Wat is het beste advies wat je ooit hebt gekregen?

Een belangrijke les die ik heb geleerd is om voor kwaliteit te gaan. Dit betekent dat je soms wat meer moet investeren (geld of moeite) omdat dat zich op termijn terugbetaald. Ik geloof sterk dat als je voor een dubbeltje op de eerste rij wilt zitten, je hier later spijt van krijgt. Men zegt niet voor niks ‘penny wise, pound foolish’. Overigens is een hoge kwaliteit nastreven iets wat ik ook bij GoCredible terugzie. We willen de beste oplossing bieden voor onze klanten en zijn bereid om net dat extra stapje voor de klant te zetten. In bijvoorbeeld de betaaldienstverlening voor crowdfunding levert dat een oplossing op die veel beter aansluit bij de behoeften van de klant dan een standaard betaaldienstverlener kan bieden.

Waarvoor mogen mensen je wakker maken?  

Ik ben een enorme liefhebber van muziek en heb een hele brede interesse, van klassiek tot house. Dit betekent ernaar luisteren maar ik ben zelf ook DJ. Ik draai op bruiloften, studentenfeesten en bedrijfsfeesten. Het is voor mij een hele mooie uitlaatklep naast mijn werk. Je kan mij daarom altijd vragen om ergens de muziek te verzorgen.

Welk nummer draai je altijd? 

Sterrenstof’ van De Jeugd van Tegenwoordig. Dit nummer wordt in elke groep gewaardeerd, of het nou op een bruiloft, bij studenten of een bedrijf is. Het begint gelijk met de herkenbare melodie, is vrolijk en tegelijkertijd ook heel stoer.

Maak kennis met Bas van Marissing via LinkedIn!

NLInvesteert kiest voor GoCredible