over blog

Maak kennis met… | Cees van de Par

10 januari 2023, Yara Stoffels
man portret foto zakelijk

Maak kennis met Cees van de Par, Commercieel Directeur bij GoCredible.

Hoe ben je bij GoCredible terecht gekomen?

Ik heb jarenlang voor verschillende grote internationale IT-bedrijven gewerkt in sales en general management rollen. In 2017 heb ik voor een andere koers gekozen. Ik ben voor mijzelf begonnen als executive en talent coach en ondersteunde daarnaast het management van een startup uit Utrecht.

Begin 2019 ben ik benaderd door het team van GoCredible. In die tijd was het een jonge startup klaar voor een extreem snelle groeifase. Met mijn ervaring bij Microsoft en Oracle én na met mijn voeten in de klei te hebben gestaan bij een veelbelovende startup heb ik inmiddels veel aan het succes van GoCredible mogen bijdragen.

Wat doe jij bij GoCredible?

Iedereen die mij kent weet dat ik een passie heb voor complexe salescycles. En dat is 80% van het werk dat ik bij GoCredible doe. Mooie nieuwe klanten werven en actieve referenten van ze maken. En dat gaat ontzettend goed! Ik heb een vrije en brede rol, voornamelijk in de commercie. Hiernaast ben ik betrokken bij de strategie van het bedrijf. Zo help ik GoCredible te specialiseren in verschillende niches, zoals crowdfunding.

Welke grote verandering zie jij op jouw vakgebied en hoe gaat dit klanten van GoCredible helpen om voorop te blijven lopen?

GoCredible is een betaaldienstverlener die gespecialiseerd is in oplossingen voor complexe betaalstromen. Een voorbeeld hiervan is het volledig scheiden van derdengelden van de eigen geldstromen binnen een organisatie. Er zijn helaas genoeg voorbeelden van bedrijven die in de problemen zijn gekomen omdat ze dit niet serieus hebben genomen.

Nationale en internationale toezichthouders, zoals de AFM, nemen ook een steeds prominentere rol in om de consumenten te beschermen. Een voorbeeld hiervan is de crowdfundingdienstverlening die onlangs vergunningsplichtig is geworden. Een van de eisen van deze vergunning is dat elk crowdfundingsplatform hun betaaldienstverlening moet laten verzorgen door een betaaldienstverlener met de juiste DNB-vergunning. GoCredible heeft zo’n vergunning. Van de eerste vier crowdfunders die een vergunning van de AFM hebben ontvangen zijn er twee klant van GoCredible. Zo’n vergunning zegt iets over de robuustheid en professionaliteit van deze organisaties en hun dienstverlening. GoCredible maakt onderdeel uit van deze dienstverlening en daar zijn wij best een beetje trots op!

Wat is je beste advies?

Be yourself no matter what they say

Welk lied staat bij jou op repeat?

Ik ben niet zo’n ‘repeat-man’. De muziek die ik luister is erg afhankelijk van mijn stemming. Dit kan variëren van BLØF tot Bruce Springsteen en van Racoon tot Coldplay. Overigens komt mijn beste advies, ‘be yourself no matter what they say’, ook uit een klassieker, namelijk ‘Englishman in New York’ van de Britse zanger Sting.

Wat is je lievelingsboek?

Het mooiste boek dat ik heb gelezen is Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer. Het is heel herkenbaar hoe binnensteden in Europa langzaam maar zeker de functie krijgen van een soort pretpark. Europa heeft zoveel verleden dat de toekomst meer en meer de exploitatie van het verleden in de vorm van massatoerisme lijkt te worden. Zelf ben ik geboren in Rotterdam en had dit fenomeen eerlijk gezegd nooit eerder vanuit deze ogen bekeken. Het boek houdt je ook een spiegel voor omdat het eigen toeristische gedrag geen haar beter is dan dat van anderen.

Maak kennis met Cees van de Par via LinkedIn!

Maak kennis met... | Bas van Marissing