over blog

Maak kennis met … | Wim Krechting

08 maart 2023, Yara Stoffels
wim krechting kennis gocredible portret

Maak kennis met Wim Krechting, mede-oprichter en CFRO bij GoCredible.

Wat doe je bij GoCredible?

Vanaf de oprichting in 2015 ben ik bij GoCredible betrokken als bestuurder. Inmiddels ben ik als CFRO primair verantwoordelijk voor riskmanagement, 1e-lijns compliance en onze financiële huishouding. Samen hebben we een organisatie ingericht met korte lijnen en veel onderling contact, zodat we kort op de bal zitten. Met informatie uit eerste hand kunnen we ook snel beslissen en handelen. 

Waarom koos je ervoor GoCredible mede op te richten?

We hadden een fantastisch idee om een probleem op te lossen! Dat was de grote uitdaging waar we aan gingen werken en het begin van een fantastisch avontuur. Inmiddels bouwen we op het fundament dat we toen gelegd hebben en zijn we specialist op het gebied van derdengelden. GoCredible is een innovatieve organisatie. Door het combineren van ideeën, ervaring en kennis creëren we elke dag wat nieuws voor onze klanten. We gaan voor relaties, we kennen elkaar en weten elkaar te vinden. Vergeet niet dat niets hetzelfde blijft. Je bent altijd bezig verbeteringen aan te brengen en klantwensen waar te maken. Dan blijkt pas dat je het verschil maakt door echt samen te werken. Het feit dat alle ‘founding partners’ nog steeds betrokken zijn bij GoCredible zegt genoeg! 

Welke muziek heb je op repeat staan?

Ik heb ooit mijn playlist op alfabet ingedeeld. Hierdoor komen vaak de ‘guilty pleasures’ van ABBA langs. Als ik zelf mijn nummers opzoek, dan weet ik niet of ik vaker naar New Order, Aretha Franklin of Eurythmics luister. Lekker divers, maar ik kom direct in de goede stemming!  

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

‘Doe iets waarbij je ogen gaan stralen…’ 

Een aantal jaar geleden kreeg ik dit advies en het is sindsdien altijd waar gebleken. Er werd mij een baan aangeboden waar ik prima in paste. Uiteindelijk schoof mijn gesprekspartner zijn eigen belangen aan de kant. Hij adviseerde mij om mijn passie te volgen. Als ik nu op een kruispunt sta stel ik mijzelf altijd die vraag ‘van welke keuze ga ik echt stralen?’   

Wat is je lijfspreuk?

‘The sun is high enough to start the day…’ 

Deze spreuk heb ik zelfs een keer uitgeprint en ingelijst. Voor mij een uitstekende reminder om vooral niet te vergeten dat er ook nog een hele grote wereld bestaat naast al je zakelijke inzet. Kijk om je heen. Laat je inspireren. Geniet van de natuur. Het maakt je groter. 

Neem contact op met Wim via LinkedIn!

GoCredible werkt samen met SurePay!