over blog

Start-up haalt spanning uit c2c-verkoop

16 juni 2016, Teun Lammers

Logo AutoMotive Management bij artikel Start-up GoCredible haalt spanning uit c2c-verkoop.

Ook Automotive-online heeft aandacht gegeven aan onze aankondiging. Dank je wel!

In Automotive-Management staat: Onlangs is GoCredible van start gegaan met Autobetaalservice, een bedrijf dat het mogelijk maakt bij een c2c-occasiontransactie via internet te betalen. De dienst is geboren uit eigen ervaring, vertelt Teun Lammers, een van de vier oprichters van het bedrijf. “Als je als particulier een auto koopt van een andere particulier, kom je in de rare situatie terecht dat je een smak geld moet betalen – vaak zelfs contant – aan iemand die je niet kent, en voor een auto waar je eigenlijk niet zoveel vanaf weet. Wij willen met onze dienst de spanning uit die situatie halen.”

Vorig jaar stapte VWE-dochter Finnik ook in de c2c-verkoop door het aanstellen van Fairpoints; locaties waar consumenten onderling een occasionverkoop kunnen afhandelen.

Tussenrekening

Bij een c2c-transactie kan een van de partijen via GoCredible de ander uitnodigen voor de dienst. Vervolgens voert GoCredible een online identificatie uit op zowel koper als verkoper middels de nieuwe dienst iDIN, een nieuwe activiteit van iDEAL. Hierbij wordt onder andere de database van de banken van deze personen geraadpleegd. GoCredible neemt als één van de eerste dienstverleners deel aan een pilot met iDIN.

Via Autobetaalservice kan vervolgens een overeenkomst worden opgesteld met daarin het kenteken, de kilometerstand en de koopsom. GoCredible voert een RDW-check uit om vast te stellen dat het voertuig bijvoorbeeld niet als gestolen geregistreerd staat. “Als dat wel zo is, dan kan de transactie sowieso niet door gaan”, vertelt Lammers.

Wanneer de koper de overeenkomst heeft geaccepteerd, kan de betaling plaatsvinden. Via iDEAL maakt hij het bedrag over naar de tussenrekening van GoCredible. Wanneer de auto op naam is gezet van de kopende partij, bevestigen koper en verkoper de overdracht en maakt GoCredible het geld over aan de verkoper.

Eerlijk oversteken

Voor de dienst rekent GoCredible een transactievergoeding van 10 euro bij de verkoper. “Daarmee zijn de kosten voor de overdracht voor beide partijen gelijk; de koper betaalt immers ook ongeveer dit bedrag aan het RDW-loket voor de kentekenoverschrijving.”

Het bedrijf is in de verkennende fase om ook aanverwante diensten, het afsluiten van een verzekering bijvoorbeeld, aan te bieden. “Maar dat staat echt nog in de kinderschoenen.”

Lammers speelde al een tijd met het idee om het digitaal betalen van c2c-occasionverkoop te faciliteren. “Ik kwam op het idee toen ik nog bij RDC werkte (Lammers was daar productmanager business development, red). Het was daar alleen helaas niet mogelijk deze dienst op te zetten; RDC levert alleen b2b2c-diensten. Iets minder dan een jaar geleden heb ik daarom met drie partners GoCredible opgestart.”

Bron: http://www.automotive-online.nl/home/15406-nieuws.html

Blijf op de hoogte en volg ons op LinkedIn!