Op zoek naar een betaaloplossing voor jouw marketplace?

De grootste marketplaces werken al samen met GoCredible. Onze split payment methode zorgt ervoor dat de klanten van jouw marketplace kunnen afrekenen met één betaling. De betaaldienstverlening wordt hierdoor weggehaald bij de marketplace. Ook vallen marketplaces onder de PSD2-wetgeving. De veeleisende verplichtingen die hierbij horen neemt GoCredible daarmee over van je marketplace.

autotrack: veilig online kopen met GoCredible

AutoTrack EasyBuy, het grootste platform voor het kopen van tweedehands auto’s, maakt al jaren gebruik van onze SplitP oplossing. Niet alleen zorgen wij dat alle betalingen tijdig bij de juiste partijen belanden, ook zorgen wij dat alle registraties Wwft-compliant zijn.

“Je bepaalt zelf wanneer je de occasion van je keuze betaalt; vooraf of bij aflevering. In beide gevallen betaal je veilig via iDEAL en GoCredible. Na aflevering mag je 14 dagen proefrijden met de gemoedsrust dat je geld bij GoCredible staat. Niet tevreden? Dan krijg je het geld terug.”

image

Smart Payments: SmartP en SplitP oplossing voor marketplaces

Wat doen Smart Payments?

De waarde van Smart Payments ligt in het vermogen om betalingen te automatiseren, en daarmee efficiëntie en transparantie te garanderen. Hierdoor besparen marketplaces kostbare tijd en middelen, terwijl ze duidelijk inzicht hebben in alle transacties. 

Wat doet SplitP?

De SplitP-oplossing van GoCredible vereenvoudigt het betalingsproces door betalingen efficiënt te verdelen tussen alle  partijen: kopers, verkopers en de marketplace zelf. Zo kan een klant via één transactie betalen, en worden alle verkopers direct uitbetaald. 

DNB Vergunningsplicht

Als je met derdengelden werkt, verplicht de PSD2-wetgeving je om een vergunning als betaaldienstverlener te hebben. Het verkrijgen en behouden van deze vergunning is een dure en tijdrovende bezigheid, die voor marketplaces buiten de main focus ligt. GoCredible neemt als betaaldienstverlener met deze vergunning deze verplicht voor de marketplace over.

Compliance

GoCredible voert niet alleen betalingen uit, maar zorgt ook dat deze veilig en wettelijk verlopen. Alle relaties worden geonboard volgens het KYC proces, om aan alle Wwft-compliance eisen te voldoen.

“Al vanaf het begin ging de samenwerking erg goed. Bij GoCredible wordt er constant meegedacht over hoe we kunnen blijven optimaliseren.”

Mark van Zelst, Directeur Bynco

Wat houdt de PSD2-wetgeving in?

De Payment Services Directive 2 (PSD2) is een EU-richtlijn met als doel digitale betalingen binnen Europa veilig en efficiënt te maken en te houden. Vanwege de strikte regelgeving en uitgebreide compliance-eisen is het verkrijgen van een PSD2-vergunning een lastig traject. En ook niet onbelangrijk, er gelden minimum kapitaalvereisten voor de marketplace. Dit vergunningproces neemt aanzienlijke tijd en resources in beslag en is vooral voor kleine en middelgrote organisaties met recht een uitdaging. 

Wat zijn de belangrijkste vereisten van de PSD2?

Compliance navolging
Open banking
Transparantie
Rechten en verplichtingen

Contact

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw marketplace? We laten het je graag zien.

Kom langs voor een inspiratiesessie of maak een afspraak voor een geheel vrijblijvend consult.

Blog

Nov
30
Yara Stoffels
blog-image

Bijpraten met... | Mark van Zelst van Bynco

GoCredible ging bijpraten met Mark van Zelst, directeur van Bynco. Bynco is hét online platform voor het kopen van tweedehands auto’s in Nederland. Zij hebben het tot hun missie gemaakt dat de consument niet alleen &h