oplossingen smartP

Innovatie

Onze betaaloplossingen zijn geïnspireerd op de blockchain-technologie die ook gebruikmaakt van ‘smart contracts’. De verankerde condities kennen één waarheid en verzekeren een veilige en efficiënte betaling.

Uniek is dat wij aan elke betaling afspraken koppelen. In onze Smart Contracts API leggen we vooraf vast hoe een betaling behandeld moet worden. Daarmee maken we een betaling SMART, dat zijn onze ‘Smart Contracts’. Dit maakt dat wij bijzondere betalingen kunnen realiseren en elke betaling afhandelen volgens harde afspraken. Dat zijn onze ‘Smart Payments’.

100% zeker van betaling bij levering

Met GoCredible SmartP parkeren we het aankoopbedrag van de transactie veilig op onze derdengeldenrekening, totdat de levering volgens afspraak is nagekomen. Pas op dat moment betalen we het geld door aan de verkoper.

 

Verloopt de levering niet volgens afspraak, dan krijgt de koper het geld direct terug. Zo bieden we zowel de kopende als de verkopende partij volledige bescherming. Geen van beiden heeft namelijk gelijktijdig het geld en het product in handen.

 

Onze conditionele betaaloplossing is daardoor uitermate geschikt voor transacties waarbij niet op hetzelfde moment geleverd én betaald kan worden.

Unieke en onderscheidende smartP betaaldienst

SmartP is een conditionele betaaldienst waarbij vooraf vastgelegde condities bepalen wat er met het geld van de koper moet gebeuren. Meestal stellen de verschillende betaalmethoden het belang van de koper óf de verkoper voorop. GoCredible heeft de unieke smartP betaaloplossing ontwikkeld die zowel koper en verkoper beschermt. Dat wil zeggen: zekerheid van betaling voor verkoper én zekerheid van levering voor de koper. Het is de combinatie van waarborgen die een smartP-transactie aantrekkelijk maakt.

De smartP betaaloplossing is uniek omdat deze koper en verkoper beschermt: zekerheid van betaling voor verkoper én zekerheid van levering voor de koper. De koper betaalt met iDEAL waarna het geld een tussenstap maakt via Stichting Derdengelden GoCredible. Na betaling wordt je als ondernemer direct geïnformeerd en kun je leveren. Na acceptatie van de koper wordt het aankoopbedrag vrijgegeven en ontvangt de ondernemer het aankoopbedrag.
Voor het gebruik van de smartP betaaldienst betaalt de ondernemer aan GoCredible. Voor de koper is het gebruik gratis.

 

Hoe werkt smartP?

Een technische API-integratie in de webshop van de ondernemer leidt de koper naar de beveiligde SmartP betaalpagina. Op deze pagina selecteert de koper eenvoudig de bank. In de eigen bankomgeving betaalt de klant met iDEAL, waarna het aankoopbedrag op de bankrekening van Stichting Derdengelden GoCredible binnenkomt en in bewaring wordt genomen. De betaling gaat nooit rechtstreeks naar de verkoper. De verkoper kan het product leveren omdat onze API de klantbetaling communiceert. Zodra de koper het product accepteert, maakt GoCredible het bedrag over naar verkoper. Accepteert de klant het product niet of gaat de transactie om een andere reden niet door, dan krijgt de koper automatisch zijn geld terug.

Wat maakt smartP uniek?

 1. SmartP is er voor koper én verkoper: er is geen wanbetaling en de koper is zijn geld niet kwijt als er niet geleverd wordt.
 2. De transactie is veilig en herkenbaar door het gebruik van iDEAL in de eigen bankomgeving.
 3. Iedere particulier met een Nederlandse bankrekening en een geldig legitimatiebewijs kan smartP gebruiken, zolang je bank iDEAL aanbiedt.
 4. Ook een Nederlandse onderneming met een zakelijke bankrekening, waarmee met iDEAL betaald kan worden, en waarbij de ondernemer een geldig legitimatiebewijs heeft, kan betalen met smartP.

Met smartP onderscheid je je als eCOM ondernemer en kan je nieuwe markten ontginnen.

Spelregels

Als ondernemer heb je met een aantal spelregels te maken. Dit zijn wettelijke verplichtingen die de klant in bescherming nemen en waar toezichthouders en consumentenorganisaties op letten. Een greep uit deze regels:

 • Het is niet toegestaan een volledige aanbetaling te vragen als je niet direct kunt leveren
 • Een klant moet een achterafbetaalmethode kunnen kiezen
 • Bij online aankopen kan de klant de aankoop binnen 14 dagen ontbinden
 • Incasseer je geld voor andere verkopers, dan kan het zijn dat je een DNB-vergunning moet aanvragen op grond van PSD2

Thuiswinkel Waarborg accepteert dat een ondernemer smartP als enige betaalmethode aanbiedt. SmartP is namelijk geen aanbetaling. Dit betekent dat een verkoper haar klanten ook geen andere betaalmethode hoeft aan te bieden. Met smartP biedt GoCredible een volledige betaaloplossing.

Zekerheid voor de koper

 • Als klant betaal je foutloos met iDEAL. Dat is de meeste gebruikte online-betaalmethode van Nederland. Doordat de transactiegegevens al ingevuld zijn, voorkom je invoerfouten.
 • Wat is het verschil tussen smartP en een iDEAL betaling? Je betaalt smartP met iDEAL. Het verschil met een gewone iDEAL-betaling is dat bij smartP jouw geld niet direct naar de verkoper gaat, maar pas nadat je het product hebt geaccepteerd. Als er niet geleverd wordt, of je accepteert het product niet, dan krijg je automatisch je geld terug. Daar zorgen de Smart Contracts van GoCredible voor.
 • GoCredible bewaart je geld veilig op een afgescheiden bankrekening. Pas na acceptatie bij aflevering betaalt GoCredible aan de verkoper. Zo houd jij grip op je geld.

Stichting derdengelden

Het aankoopbedrag van de transactie wordt veilig door Stichting Derdengelden GoCredible bewaard, totdat het product is geleverd. Op dat moment wordt het geld vrijgegeven aan de verkoper. Verloopt de levering onverhoopt niet volgens afspraak, dan krijgt de koper het geld terug. Zo bieden wij zowel de kopende als de verkopende partij volledige bescherming. Geen van beiden heeft namelijk gelijktijdig het geld en het product in handen.

Elke betaling met smartP wordt individueel behandeld. De betaling van een koper die afneemt bij verkoper A, wordt alleen gebruikt om verkoper A te betalen en is nooit bestemd voor een andere verkoper. GoCredible vervult altijd de rol van onpartijdig doorgeefluik van het geld.

Customised look & feel

Het is mogelijk je eigen styling en bedrijfslogo op onze betaalpagina toe te voegen. Daardoor is de overgang vanaf de eigen winkel naar de smartP betaalpagina goed op elkaar afgestemd. Een potentiële koper die op de betaalpagina landt, ervaart dit als een geïntegreerde oplossing. Een blijk van een goed en naadloos samenspel tussen de ondernemer en GoCredible.


Uit diverse onderzoeken blijkt dat consumenten vooral online bronnen raadplegen en vervolgens naar een dealer stappen om die ene online gevonden auto te kopen. Hoe mooi is het als jij één van die online bronnen bent. Een online showroom die zo aantrekkelijk is dat de consument bereid is die ene auto ook direct online te kopen?! Dan ben jij je concurrentie een stap voor.

WIL JIJ OOK ONLINE CONVERSIE?
MAAK EEN AFSPRAAK