over blog

Bijpraten met… | Mark van Zelst van Bynco

30 november 2023, Yara Stoffels

GoCredible ging bijpraten met Mark van Zelst, directeur van Bynco. Bynco is hét online platform voor het kopen van tweedehands auto’s in Nederland. Zij hebben het tot hun missie gemaakt dat de consument niet alleen met vertrouwen online een auto kan kopen, maar ook veilig en gemakkelijk online kan betalen. Daarom heeft Bynco alle risico’s die met een auto-aankoop gepaard gaan ondervangen, door kopers onafhankelijk en persoonlijk ondersteuning te bieden. Bynco werkt al sinds 2017 tevreden samen met GoCredible. Onze smartP betaaldienst zorgt ervoor dat alle transacties op deze marketplace veilig en efficient verlopen. 

Kan je kort vertellen wat Bynco zoal doet?

“Bynco maakt elke dag klanten blij met het kopen van een auto. We bieden consumenten de mogelijkheid om online een gebruikte auto te kopen, die gratis wordt bezorgd. Daarnaast bieden we nog aanvullende voordelen, zoals geen onderhoudskosten bij de eerste 12.000 kilometer en 14 dagen proefrijden. Deze diensten maken ons uniek. Normaal gesproken ga je als je een auto wil kopen naar de dealer. Je moet dan, na een korte proefrit, meteen je keuze maken en daar zit je dan aan vast. Bij ons maak je een proefrit van twee weken. Bij ontevredenheid wordt de auto ook weer gratis opgehaald. Het doel van Bynco is vooral het verzorgen van ultiem gemak bij de autokoper. Vaak neemt men een oom of buurman mee naar de autodealer, een kenner, voor het evalueren en onderhandelen bij de dealer. Bynco is die oom. 

Onze webwinkel is 24/7 open en wij werken samen met verschillende autodealers om een groot aanbod van tweedehands auto’s aan te kunnen bieden aan consumenten. Dit is voor deze autobedrijven interessant, omdat zij hierdoor minder locatiegebonden zijn en een grotere doelgroep kan worden bereikt. Daarnaast nemen wij ook een groot deel van het service- en salesproces van hen over, en hebben zij hier alleen kosten aan wanneer zij ook daadwerkelijk een auto via ons verkopen. Zo hebben beide partijen een voordeel aan ons proces.”

Wat is jouw rol binnen het bedrijf en hoe ben je hier gekomen?

“Ik mag de rol van directeur vervullen, dus ik ben eindverantwoordelijk. Ik ben sinds anderhalf jaar werkzaam hier, sinds april 2022. Daarvoor ben ik Commercieel Directeur en bestuurder geweest bij Pricewise, en weer daarvoor zat ik bij Coolblue. Ik vind eCommerce dus echt wel interessant. In al mijn vorige functies heb ik altijd de focus gelegd op digitale innovatie. Hoe kunnen we de online verkoopplatformen zo productief mogelijk maken? Welke strategieën werken het best en hoe kunnen we het bedrijf op alle fronten optimaliseren?

Aan het begin van mijn carrière ben ik autoverkoper geweest. Ik heb eigenlijk altijd al een grote affiniteit met auto’s gehad. Daarom vind ik Bynco zo leuk: mijn ervaring met eCommerce en liefde voor auto’s komen hier samen. Het grootste verschil tussen Bynco en andere eCommerce platformen is dat Bynco tweedehands producten verkoopt. Los van het prijsverschil, vraagt dit een heel andere commerciële aanpak. Omdat elke auto uniek is, neem je meer een adviserende rol aan. Dat vind ik echt een leuke uitdaging.”

Jullie werken al zes jaar samen met GoCredible, hoe gaat dat? 

“Al vanaf het begin ging de samenwerking erg goed. Wat ik erg fijn vind, is dat we heel open met elkaar kunnen communiceren. Als we processen met elkaar af moeten stemmen, zoals limieten, tijdschema’s en of het allemaal wel past en kan, dan kunnen we daar goed over brainstormen. 

Wij vinden het belangrijk om continu te blijven innoveren. De digitale wereld blijft met de tijd meegroeien, daarom is stilstaan geen optie. Wij proberen de markt in dat opzicht altijd een stapje voor te zijn. In de eCommerce branche is het daarom belangrijk om te focussen op onderwerpen als betalingsflow, security checks, A/B testing en doelgroep targeting. GoCredible helpt ons hier goed bij. Constant wordt er meegedacht over hoe we kunnen blijven optimaliseren. Zo hebben we laatst met jullie onze retouren flow geoptimaliseerd. Waar voorheen de klant op terugbetaling van de verkoper moest wachten bij een retourzending, gaat dit nu via ons met één simpele druk op de knop. 

“[Bij GoCredible] wordt er constant meegedacht over hoe we kunnen blijven optimaliseren.”

Er zullen altijd aanpassingen en updates nodig zijn in onze processen. De markt blijft innoveren en wij gaan daar in mee. Echter weten we dat de basis van onze betaaloplossing goed zit en zullen we deze altijd zo willen blijven voeren.”

Bynco is recent overgenomen door AMV, wat betekent dit voor Bynco en jullie klanten?

“DPG Media, als moederbedrijf, heeft een heel groot media bereik en ontzettend veel expertise op het gebied van marketing en sales. Door het bereik van de AMV-merken kunnen veel meer autokopers profiteren van de voordelen van het online kopen van hun volgende auto. Daarnaast zullen we met de merken AutoTrack en Gaspedaal gaan werken aan een steeds verder gaande integratie. We kunnen hierdoor de krachten bundelen en onze groei versnellen. Hierdoor krijgen autobedrijven ook versneld toegang tot een aanzienlijk grotere markt waarmee zij het aantal verkooptransacties flink kunnen laten groeien.”

Waar zijn jullie nu mee bezig?

“Deze week zijn we gestart met een nieuwe partner, CarCollect, om ervoor te zorgen dat de dealers die de auto’s bij ons aanbieden, ook via ons ingeruilde auto’s kunnen kopen om door te verkopen. Veel klanten willen natuurlijk graag hun inruilauto voor een mooi bedrag inruilen. Via Bynco is dat mogelijk. Door de samenwerking met CarCollect zijn we in staat om snel een marktconforme bieding te kunnen doen aan de consument.”

Wat ligt er in het verschiet voor Bynco?

“Onze ambitie is zo groot te worden dat het voor Nederlanders algemene kennis is dat ze een tweedehandsauto online kunnen kopen én betalen. We zien dat de markt voor het kopen van een online auto groeit en we verwachten dat deze markt binnen enkele jaren een substantieel deel uit zal maken van de automotive branche. 

Ik zie graag voor me dat je dan op een kringverjaardag zit en iemand op de stoel verderop hoort zeggen: “Ik heb een nieuwe auto gekocht!”, en dat als mensen vragen waar hij die dan gekocht heeft, dat het antwoord dan Bynco is.”

Contact

Meer weten over hoe we uw bedrijf kunnen ondersteunen met onze betaaloplossingen? Neem contact met ons op!

Klik hier voor meer informatie over wat onze Smart Payments precies inhouden.

Volg ons ook op LinkedIn!

Bynco website

Bijpraten met... | Michiel Fransen van Dutchband