over blog

Financiële zekerheid in de tweedehands automarkt

16 juni 2016, administrator

Logo Emerce bij artikel over het feit dat GoCredible zorgt voor financiële zekerheid in online handel tweedehands auto's.

 

Emerce heeft ons uitgebreid aandacht gegeven. Heel erg leuk. Dank jullie wel Emerce!

 

AMSTERDAM 16 juni 2016 – GoCredible, ontwikkelaar van financiële dienstverlening, kondigt vandaag de algemene beschikbaarheid aan van zijn gelijknamige online identificatie- en betaaldienst. De dienst is speciaal ontwikkeld om de aan- en verkoop van tweedehands auto’s naar een hedendaags niveau te brengen – zowel op het gebied van gebruiksvriendelijkheid als veiligheid. GoCredible neemt daarbij als één van de eersten deel aan een pilot met iDIN, de online identificatiedienst van de Nederlandse banken.

“Ieder jaar worden er 750.000 auto’s particulier verkocht,” vertelt Teun Lammers, CEO en oprichter van GoCredible. “Uit jaren ervaring in de automotive blijkt dat deze overdracht van geld en eigendom gepaard gaat met een flinke dosis vertrouwen, vaak gebaseerd op niet meer dan blauwe ogen en een stevige handdruk. Dat willen wij nu vervangen door sterkere argumenten in de vorm van keiharde feiten over alle betrokken partijen. Ons systeem is een onpartijdige, onafhankelijke schakel die alles checkt: de identiteit van zowel koper en de verkoper en ook de status van het voertuig. Daarnaast wordt gezorgd dat er nooit één partij is die gelijktijdig de auto en het geld in bezit heeft.”

 

Hoe werkt het

GoCredible combineert vertrouwde methoden met de nieuwste digitale middelen om zekerheid te bieden over de status van het voertuig en de identiteit van koper en verkoper. Daarnaast werpt GoCredible zich op als onafhankelijke derde, die het aankoopbedrag in bewaring houdt totdat de koper en verkoper zowel de fysieke als juridische overdracht bevestigen. GoCredible werkt hiervoor samen met de specialisten van Rabobank.

 

Identiteit

Van alle betrokkenen (de koper, de verkoper en de auto) wordt de identiteit gedurende het koopproces op verschillende manieren vastgesteld. Alle gegevens over het voertuig die de verkoper invoert in GoCredible worden geverifieerd aan de hand van data bij de Rijksdienst Wegverkeer (RDW). De identiteit van de koper en de verkoper worden geverifieerd via iDIN. GoCredible is één van de eerste deelnemers aan een pilot van de Nederlandse banken met dit state-of-the-art identificatiemiddel.

 

Geen envelop met contanten meer

Als alle partijen zich succesvol hebben geïdentificeerd, maakt de koper het aankoopbedrag via iDEAL over naar GoCredible. Op het moment van overdracht kan de identiteit van alle partijen opnieuw worden gecontroleerd. Als de juridische overdracht is voltooid, bevestigen beide partijen de overdracht in de applicatie en wordt de koopsom uitbetaald.

Bron: http://www.emerce.nl/wire/gocredible-brengt-financiele-zekerheid-tweedehands-automarkt

Blijf op de hoogte en volg ons op LinkedIn!