over blog

Mogelijk gaat samenwerking aan met GoCredible

18 januari 2023, Yara Stoffels

Financieringsplatform Mogelijk heeft een overeenkomst gesloten met GoCredible. Bij Mogelijk financieren private investeerders de zakelijke hypotheken van ondernemers. Mogelijk wil haar investeerders extra zekerheden bieden, ook als het gaat om betaalstromen. Bovendien wil ze voldoen aan wet- en regelgeving gesteld door De Nederlandse Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM). “Wij zijn blij met deze samenwerking waarmee we een professionele bijdrage kunnen leveren aan de betaalstromen van Mogelijk”, aldus Teun Lammers, CEO van GoCredible.

In november 2021 is de European Crowdfunding Service Providers verordening (ECSP) ingetreden. Crowdfunding dienstverleners, waaronder Mogelijk, vallen met deze nieuwe Europese regelgeving onder een vergunningsplicht van de AFM. Deze nieuwe wetgeving hanteert een verhoogde standaard als het gaat om bescherming van beleggers, transparantie, operationele processen en strengere procedures rondom Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme.) In alle EU-landen zijn de regels voor crowdfunding dienstverleners gelijkgetrokken. Dankzij de samenwerking op het gebied van betalingsverkeer met GoCredible voldoet Mogelijk direct aan alle eisen die DNB en de AFM stellen. 

Aansluiting op bestaande processen

CEO Teun Lammers: “Wij doen er alles aan gaan doen om onze service te laten aansluiten op hun bestaande processen. Op die manier gaan klanten er zo min mogelijk van merken en kunnen zij zaken blijven doen met Mogelijk zoals ze dat gewend zijn. Dat vinden wij in onze aanpak belangrijk.” 

Wil je meer weten over de beste betaaloplossing voor jouw platform? Of wil je weten hoe we onze payment methods voor jouw organisatie kunnen laten werken? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.  

Bekijk hier de aankondiging van Mogelijk over de samenwerking met GoCredible.

Maak kennis met… | Cees van de Par