over blog

Klantvriendelijke KYC  

10 maart 2023, Yara Stoffels
man op muntjes lezen krant euro euros grocredible klantvriendelijke kyc

De Radar-aflevering van maandag 27 februari 2023 geeft een beeld van de witwascontroles bij verschillende Nederlandse banken. Betaalinstellingen, zoals GoCredible, vallen ook onder de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft), die betaalinstellingen verplicht haar klanten te identificeren, te verifiëren en transacties te monitoren, om zo witwassen en financiering van terrorisme tegen te gaan. Als een transactie ongebruikelijk lijkt, dan kan de betaalinstelling de klant om verantwoording vragen. Om veiligheid en klantvriendelijkheid te stimuleren heeft GoCredible een Know Your Customer-module (KYC) ontwikkeld, die door onze klantenkring erg gewaardeerd wordt.

Financiële instellingen hanteren eigen methodes om aan de Wwft te voldoen. GoCredible heeft een onboarding module ontwikkeld om zo haar klanten te leren kennen. Gemak voor de klant staat voorop. Met deze KYC-module maakt GoCredible van een ‘moetje’ een uitgelezen kans om de klant te verbazen.  

Als samenleving willen we niet dat de misdaad loont. GoCredible vindt het bewaken van een integer financieel systeem belangrijk. KYC draagt hieraan bij. Daarom neemt GoCredible de rol van poortwachter in het bestrijden en voorkomen van witwassen en terrorisme serieus. Onze online registratie module is zakelijk onderbouwd, constructief en gemakkelijk in gebruik. De klant staat hierbij voorop.

Toch herkent GoCredible de ongemakkelijkheid die sommige KYC-vragen met zich meebrengen. GoCredible neemt daarom net het extra stapje en denkt mee om het dossier af te ronden. Op deze manier hopen wij meer begrip te krijgen over hoe en waarom we een klantonderzoek moeten doen. Van onze klanten krijgen we daarom complimenten over onze pro-activiteit en klantvriendelijkheid. 

Daarnaast is onze software geheel ontwikkeld volgens de meest recente standaarden voor de KYC binnen de CDD/AML wet- en regelgeving.  

Wil je meer weten over onze online registratie module? Lees hier meer over onze aanpak. Of neem contact met ons op.  

Kijk hier de aflevering van Radar terug. 

Maak kennis met ... | Wim Krechting