over blog
Klantvriendelijke KYC  
10 maart 2023, Sofie Schalm

De Radar-aflevering van maandag 27 februari 2023 geeft een beeld van de witwascontroles bij verschillende Nederlandse banken. Betaalinstellingen, zoals GoCredible, vallen ook onder de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Deze wet verplicht betaalinstellingen haar klanten te identificeren, te verifiëren en transacties te monitoren, om zo witwassen en financiering van terrorisme tegen te gaan. Als een transactie ongebruikelijk lijkt, dan kan de betaalinstelling de klant om verantwoording vragen. De Radar-aflevering interviewt verschillende mensen die dit als onaangenaam hebben ervaren. GoCredible hoort vanuit haar klantenkring dat zij onze een Know Your Customer-module-module (KYC) klantvriendelijk vinden.

Financiële instellingen hanteren eigen methodes om aan de Wwft te voldoen. GoCredible heeft een onboarding module ontwikkeld om zo haar klanten te leren kennen. Gemak voor de klant staat voorop. Met deze KYC-module maakt GoCredible van een ‘moetje’ een uitgelezen kans om de klant te verbazen.  

Als samenleving willen we niet dat de misdaad loont. GoCredible vindt het bewaken van een integer financieel systeem belangrijk. KYC draagt hieraan bij. Daarom neemt GoCredible de rol  van poortwachter in het bestrijden en voorkomen van witwassen en terrorisme serieus. Onze online registratie module is zakelijk onderbouwd, constructief en gemakkelijk in gebruik.   

Toch herkent GoCredible de ongemakkelijkheid die sommige KYC-vragen met zich meebrengen. GoCredible neemt daarom net het extra stapje en denkt mee om het dossier af te ronden. Op deze manier hopen wij meer begrip te krijgen over hoe en waarom we een klantonderzoek moeten doen. Van onze klanten krijgen we complimenten over onze pro-activiteit en klantvriendelijkheid. 

Onze software is geheel ontwikkeld volgens de meest recente standaarden voor KYC binnen de CDD/AML wet- en regelgeving.  

Wil je meer weten over onze online registratie module? Lees hier meer over onze aanpak. Of neem contact met ons op.  

Kijk hier de aflevering van Radar terug. 

Maak kennis met ... | Wim Krechting