over blog

Maak kennis met … | Lars van der Vliet

15 juni 2023, Yara Stoffels
Lars van der Vliet maak kennis gocredible tech lead man hemd hal lach

Maak kennis met Lars van der Vliet, Tech Lead bij GoCredible.

Wat doe jij bij GoCredible? 

Ik ben Tech Lead bij GoCredible. In deze rol stuur ik het development team aan. Daarnaast ben ik eindverantwoordelijk voor onze technische oplossingen en de architectuur van ons platform.  

Waarom koos je ervoor deel uit te willen maken van het GoCredible-team? 

Een paar jaar terug toen ik tech lead was bij Bynco kwam ik voor het eerst in aanraking met GoCredible, want GoCredible verzorgt namelijk alle betalingen voor Bynco. De samenwerking met Teun en de rest van het GoCredible team verliep altijd erg goed, dus toen ik een nieuwe opdracht zocht heb ik direct contact opgenoment met Teun. 

Welke grote verandering zie jij op jouw vakgebied en hoe gaat dit klanten van GoCredible helpen om voorop te blijven lopen? 

Wat ik nu vooral zie, is een overduidelijke verandering door AI. Het is natuurlijk groot in het nieuws geweest met ChatGPT, maar de mogelijkheden rijken veel verder. Voor GoCredible zie ik intern en extern kansen. Zo kan AI bijvoorbeeld worden ingezet bij monitoring op transacties. Ook zouden processen voor klanten nog simpeler en sneller kunnen worden gemaakt. Op die manier kan AI de schaalbaarheid en gebruikerservaring van GoCredible’s processen op een hoger niveau brengen. 

Hoe ben je gekomen waar je nu bent? 

Op de basisschool wist ik al zeker dat ik iets met computers wilde doen. Ik was geïnteresseerd in de techniek en hoe het van binnen werkt. Dat werd verder aangewakkerd toen ik een paar kapotte computers had gekregen. Ik vond het leuk om deze helemaal uit elkaar te halen en er weer 1 werkende computer van te maken. De nieuwsgierigheid naar hoe dingen werken is eigenlijk nooit weggegaan en zo ging het balletje rollen om echt iets met IT te doen.  

In 2011 heb ik mijn studie Technische Informatica afgerond aan de Hogeschool van Utrecht. Ik ben daarna begonnen als developer bij DearNova. Al snel daarna ben ik doorgegroeid naar de rol van tech lead en project lead. Ik blijf het nog steeds leuk vinden om in de techniek te duiken, maar wil dit het liefst combineren met klantcontact en verantwoordelijkheid voor de oplossing. Hier word ik echt enthousiast van en ik doe dit nu ook bij GoCredible. 

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen? 

‘Als je het niet probeert, weet je ook niet of het lukt’ 

Vanuit mijzelf ben ik altijd zeer proactief. Ik probeer graag nieuwe dingen en zie wel waar het schip strandt. Als je alleen maar blijft nadenken over wat fout kan gaan dan houd je jezelf tegen en krijg je geen vooruitgang. 

Op professioneel vlak kan ik door deze instelling veel leuke en nieuwe projecten doen. Ik reageer namelijk altijd enthousiast, in plaats van afwachtend. Door te proberen zie je vanzelf wel of het resultaat heeft of niet. 

Welk muzieknummer staat voor jou op repeat? 

Ik heb eigenlijk niet echt een lievelingsnummer of favoriete muziek. Rond de wintersport kan ik altijd wel genieten van apres ski muziek en verder houd ik wel van dance muziek.  Vaak zet ik de radio op, meestal staat SLAM! aan.  

Waarvoor mogen mensen je wakker maken? 

Wakker maken is een groot woord, maar een grote hobby van mij is bierbrouwen. Ik vind het leuk om steeds een nieuw recept te bedenken. Ik vind het leuk om mijn eigen biertjes te laten proeven door vrienden en collega’s. Qua bierstijlen houd ik in de winter van een wat sterker biertje en in de zomer graag fris of dorstlessend. Ik kijk er nu al naar uit om deze zomer een nieuw IPA’tje te brouwen.  

Contact

Neem contact op met Lars via LinkedIn! Meer weten over GoCredible? Klik hier.

KYC-module: een cruciaal puzzelstuk in de AML-naleving