over blog

Maak kennis met… | Teun Lammers

16 mei 2023, Yara Stoffels
Teun Lammers gocredible
trots man shirt buiten innovatieve karakter ceo

Maak kennis met Teun Lammers, CEO van GoCredible.

Vertel ons iets over jezelf en je carrière. Hoe ben je gekomen waar je nu bent? 

Na mijn opleiding Bedrijfskunde voor de Financiële Sector aan de VU heb ik geruime tijd ervaring opgedaan binnen de IT en productontwikkeling. Mijn verantwoordelijkheid waren de financiële dienstverleners die werken met data- gedreven toepassingen. Ik was vooral bezig met de commerciële kant van deze ondernemingen: hoe bied ik mijn klant een passende oplossing voor hun business. 

In die jaren heb ik gemerkt dat ik het ontzettend leuk vind om door te vragen waarom iemand iets wil of doet. Vooral om de essentie te kunnen duiden en dit duidelijk te bevatten; ik zet het liefst alles om in een 1 of een 0, net als in de business IT. In mijn optiek is dat de basis van een FinTech en een succesfactor voor de realisatie van creatieve, technische oplossingen, zoals bijvoorbeeld Smart Contracts. Daarmee vallen mijn interesses en opgebouwde ervaringen binnen GoCredible helemaal op hun plek. 

Wat doe je bij GoCredible? 

Ik ben bij GoCredible als CEO, investor en boardmember betrokken. Sinds de oprichting 8 jaar geleden heb ik vol enthousiasme een sterk team van medeoprichters, aandeelhouders, en experts aan GoCredible weten te binden en ik ben ontzettend trots op waar wij nu staan!  
 

Mijn hoofdactiviteit ligt op het verder ontwikkelen van onze innovatieve betaalproducten en deze vervolgens succesvol op de markt brengen in de Nederlandse platformeconomie. Ik vind het ontzettend inspirerend om met klanten af te stemmen hoe we voor hen sneller en gerichter proposities kunnen ontwikkelen. Daarnaast vervul ik als CEO een verbindende rol tussen collega’s, medewerkers, klanten en leveranciers. Daarbij geef ik ieder een duidelijke richting en visie mee.  

Welke grote verandering zie jij op jouw vakgebied en hoe gaat dit klanten van GoCredible helpen om voorop te (blijven) lopen?  

Regelgeving rond het betalingsverkeer wordt steeds strikter. Steeds meer marktpartijen realiseren zich dat ook en zoeken daarom een business partner om hun businessmodel te beveiligen en toekomstbestendig te maken. GoCredible wil die rol vervullen. Wij leveren naast de technische basis ook alles daaromheen: advies, ontwerp én executie. Door verschillende mogelijkheden aan te bieden en goed met de klant te overleggen, leveren wij de best passende oplossing voor onze klanten. Zo wil bij onze KYC-module de ene klant graag gebruik maken van een beveiligde Hosted Payment omgeving, terwijl de andere onze API-optie wil gebruiken. Door deze keuzes te bieden komen we terecht bij de best passende oplossing voor onze klanten. Wij zijn de partner die de klanten helpt, dat is GoCredible’s toegevoegde waarde. 

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen? 

“Ga af op je gevoel, vertrouw erop, het heeft je gebracht waar je nu bent.” 

Met mijn bedrijfskundige academische achtergrond en ervaring met betalingsverkeer heb ik veel kennis opgebouwd.  Toch werkt mijn gevoel als het kompas waarop ik vaar en waardoor ik weet of we op goede koers zitten. Als het goed voelt, komt er automatisch een lading positieve energie vrij waar mijn partners, GoCredible en ik op voortbewegen! 

Op welke prestatie ben je het meest trots, persoonlijk en zakelijk? 

Voor mijzelf is altijd de stap naar het ondernemerschap heel betekenisvol geweest en ik heb hier erg veel van geleerd. Ik heb hierdoor ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel opgebouwd en ik geef dan ook veel om het bedrijf. Destijds voelde het best als een grote stap, maar ik ben heel tevreden met hoe het is gegaan. Ben ik daar trots op? Ik ben er vooral heel blij mee. Het past goed bij mijn karakter en creëert waarde voor iedereen.   

Zakelijk ben ik vooral trots op het innovatieve karakter van GoCredible. Het lukt ons echt om in korte tijd relatief ingewikkelde geldstromen te regisseren en in strakke processen neer te zetten. Klanten complimenteren ons dat wij in staat zijn hen de best mogelijke oplossing te bieden.  

Wat is een belangrijk (maatschappelijk) thema waar je je mee bezighoudt?  

Onze wereld in de toekomst. Ik ben vader van twee geweldige meiden, waar ik super trots op ben. Zij dagen mij regelmatig uit om over de toekomst van onze wereld na te denken. Ik vind dat ik daarin een actieve rol moet spelen. Zowel privé, als zakelijk. Dit uit zich bijvoorbeeld in de selectie van klanten die wij helpen, maar ook in wat er tijdens de lunch op tafel komt. Alles het liefst biologisch en uit de buurt. Lekker, gezond, duurzaam en energie gevend!  

Hoe kunnen geïnteresseerden jou het beste bereiken?  

Bij mij werkt bellen het beste! Dan komen we er snel achter of we iets voor elkaar kunnen betekenen. 

Contact  

Meer weten over GoCredible? Volg ons op LinkedIn of neem contact met ons op! 

Vooruitblikken op de PSD3