over blog

Maak kennis met… | Tjerk Geersing

04 juni 2024, Yara Stoffels

Maak kennis met Tjerk Geersing, Co-Founder & Strategisch Adviseur bij GoCredible.

Vertel eens over het begin van GoCredible…

Teun en ik zijn door Jeannot Bos, die ik van Oracle ken, aan elkaar voorgesteld. Eind 2014 ontdekte Teun dat er een paar struikelblokken waren in de tweedehandsautomarkt. Als je een gebruikte auto kocht, was het onmogelijk om tegelijk de betaling te doen en het eigendom over te dragen. Ik ging zelf toevallig die week een tweedehands auto kopen en had daardoor ervaren hoe vervelend dit proces was: Je moest het geld op de rekening van de verkoper storten en daarna het kenteken overschrijven bij de balie van het postkantoor. Je moest er eigenlijk maar op vertrouwen dat dan de eigendomsrechten werden overgeschreven. We ontwikkelden samen een auto-betaalservice en gingen aan de slag.

Wat is jouw rol bij GoCredible?

Ik manage ons development team, samen met Lars die het team inhoudelijk technisch aanstuurt. Daarnaast ben ik ook strategisch partner en adviseur. Ik probeer altijd anders te denken dan de standaard, denken in mogelijkheden. Daardoor hebben we al twee keer onze strategie gewijzigd en het hele platform opnieuw neergezet. Ik vind het leuk om impact te maken en scherpe vragen te stellen, waardoor je wel echt aan het denken gezet wordt.

Wat zijn de grootste uitdagingen in jouw vakgebied en hoe overkom je deze?

Mensen. Werken met en het managen van mensen is heel uitdagend, want iedereen denkt op een andere manier, of je hebt verwachtingen die niet nagekomen worden. De kunst is om iemand echt in zijn kracht te zetten. Wie ben jij en hoe haal je plezier uit wat je doet. Ik probeer me in te leven in iemands huidige baan en positie, wat diegene leuk vindt, waar ze tegenaan lopen, waar mogelijkheden zitten. Ik vind het leuk om mensen te laten zien dat wat ze doen heel uniek is.

Soms moet je mensen ook een beetje uitdagen, al kan dat ook wel eens vervelend overkomen. Ik merk ook cultuurverschillen tussen Nederland en de ontwikkelaars in het buitenland. Op de Nederlandse werkvloer zijn we heel direct tegen elkaar, terwijl dat daar juist hard overkomt.

Hoe ziet de toekomst eruit?

IT zit momenteel enorm in een stroomversnelling, wat het heel dynamisch maakt. Denk bijvoorbeeld aan AI. Hetzelfde geldt voor startup’s die met ideeën en techniek komen waar veel research voor nodig is. Hoe past zoiets in het veranderende IT landschap? Elk nieuw initiatief is enerverend, het is nooit saai.

Binnen GoCredible betekent dit dat er continu onderzocht moet worden hoe we dat soort processen moeten ondersteunen, en hoe we ons dan het beste in de markt kunnen plaatsen. Diversificatie is wat mij betreft daarin een belangrijke factor. Het toevoegen van andere diensten en services die het core product ondersteunen om een nog volledigere dienst te kunnen leveren.

Ook kunnen wij interessant worden voor nieuwe samenwerkingen, omdat we een relatief kleine partij zijn, die op eigen kracht heel veel doet en neerzet. We hebben veel kennis en lef, wat uiteindelijk leidt tot het zetten van bepaalde stappen die een grotere entiteit wellicht niet aandurft.

Wat is je leukste GoCredible herinnering?

Toen we officieel betaaldienstverlener met vergunning werden, hadden we een feestje op het dakterras van het Hilton Hotel in Amsterdam. Dat we als team die mijlpaal hadden bereikt en iedereen vanuit zijn eigen discipline zijn bijdrage had geleverd om dit product neer te zetten, van het bouwen van het platform, tot finance en commercie. Hierdoor stonden we als een sterke groep met een enorme skillset, en dat moesten we vieren.

Wat ik sowieso leuk vind aan GoCredible is dat betalingen door mensen vaak een heel saai marktsegment gevonden wordt, maar dat we als team hier toch zo erg in floreren. Betalingen moeten nou eenmaal gebeuren, maar als team maken we er zo iets moois van. Dat komt natuurlijk ook omdat we onder andere veel met events werken, dat zijn ook feestelijke partijen om mee samen te werken. Als je naar het hele betaalproces achter je festivalmunten kijkt, maak je toch veel impact, en dat maakt het zo leuk.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Durven loslaten. Ik liep keihard tegen omstandigheden aan, waardoor er dingen misgingen. Laat het los. Die situaties hebben mijn leven gevormd. Geen spijt hebben, er kunnen soms nou eenmaal dingen gebeuren en dat is dan maar zo. Je kan dan kiezen om er enorm van te gaan balen, maar dat heeft geen zin. Leef in het nu.

Waarvoor mogen mensen je wakker maken?

Even lekker snowboarden. Frisse lucht, lekker actief bezig zijn. Daarna natuurlijk door naar de Après-ski. Helaas gaat er soms wel twee jaar voorbij dat ik weer ga, maar ik vind dat echt ontzettend leuk.

Hoe kunnen geïnteresseerden jou het beste bereiken?

Via m’n mobiele nummer: 06 3098 7700 of check m’n LinkedIn.

KYC Tooling een prioriteit voor de non-bancaire financiering