over blog

KYC Tooling een prioriteit voor de non-bancaire financiering

21 mei 2024, Yara Stoffels

Een van de meest opvallende trends in het betalingsverkeer van de afgelopen jaren is de groei van de non-bancaire financieringsmarkt in Nederland. Met een stijging van 27% heeft deze sector nu een totale waarde van meer dan 5,1 miljard bereikt. De instellingen die deze investeringen begeleiden hebben of krijgen te maken met de Wwft – en alle vereisten die er mee gepaard gaan. Waarom is het belangrijk voor partijen in de non-bancaire financiering om dit proces te stroomlijnen?

non-bancaire financiering kyc tooling

KYC ook met terugwerkende kracht

Partijen zonder vergunning bewegen steeds meer richting regulering, uit zichzelf dan wel door een toezichthouder. Dit is geen verrassing, gezien de toenemende druk van toezichthouders en de strenge compliance vereisten in de algemene financiële sector. Instellingen met lopende rekeningen of financieringen moeten opeens toch aan KYC geloven, ook vaak met terugwerkende kracht voor hun bestaande relaties.

Hiermee wordt het belang van zorgvuldige implementatie benadrukt. Voor velen is het moeilijk bij te houden waar nou precies aan gedacht moet worden bij cliëntonderzoek. Om deze reden biedt het implementeren van gestructureerde tooling aanzienlijke voordelen. Niet alleen om gemakkelijk en snel aan compliance regels te voldoen, maar ook om een goede reputatie te behouden in de sector.

Hygiënefactor

GoCredible wordt door veel partijen in de non-bancaire financieringssector benaderd die hun compliance serieus willen aanpakken. Als de meeste instellingen aan deze eisen voldoen, wordt een gestructureerd en volledig KYC-proces een hygiënefactor. Investeerders willen samenwerken met betrouwbare partners die hun veiligheidsmiddelen op orde hebben. Het implementeren van een KYC-Tooling biedt dus ook een concurrentievoordeel in een steeds competitiever wordende markt. Bedrijven die vooroplopen met geavanceerde een KYC-oplossing kunnen niet alleen hun risico’s beperken, maar ook hun operationele efficiëntie verbeteren en een betere klantervaring bieden.

KYC Tooling essentieel

Kortom, een complete KYC-Tooling is essentieel voor het succesvol opereren in de non-bancaire financieringsmarkt. Omdat de sector blijft groeien, is het belangrijk om vooruitstrevend te blijven om de competitie voor te blijven. Goed en veilig zaken doen is op den duur altijd waardevoller.

GoCredible is een Payment Service Provider, met een goede neus voor compliance. Wij hebben KYC-Tooling ontwikkeld, waarmee voldoen aan de Wwft dichterbij ligt dan je misschien verwacht. En ja, we gebruiken de tooling ook zelf.

Contact

Meer weten? Check onze Smart KYC pagina of neem contact met ons op!

Neem ook een kijkje op onze LinkedIn voor alle nieuwtjes in het betalingsverkeer.

GoCredible is reseller van Ingenico betaalautomaten!