over blog

MKB gebaat bij volwassen markt voor alternatieve financiering

15 april 2021, Wim Krechting

De AFM heeft deze maand een lezenswaardig onderzoek naar alternatieve financiering in het MKB gepubliceerd. Het geeft een accurate analyse van de huidige situatie, ontwikkelingen en de gesignaleerde risico’s. Zie hier de link naar het volledige onderzoek. 

Alternatieve financiering is ‘hot’

AFM geeft aan dat de markt voor non-bancaire financieringen sterk groeit. Zij stelt zelfs dat er een grote toekomst voor aanbieders van deze financieringsvorm lijkt te zijn weggelegd. De bancaire financieringsmarkt is strikt gereguleerd. Met de groei van de non-bancaire financieringsmarkt en de toenemende volumes wenst AFM deze branche verder te reguleren. Wij zijn van mening dat regulering, mits goed uitgevoerd, kansen biedt en een belangrijke bijdrage levert aan de volwassenheid van deze groeiende branche.

Financieringstoegang professionaliseren

AFM stelt dat er veel vraag naar financiering is in het MKB. De aanbieders van financieringen geven op hun beurt aan dat er veel geld beschikbaar is. Geld dat ‘op zoek is’ naar rendement. Daar hoort verantwoorde regelgeving bij, zowel voor geldnemers als voor investeerders. Binnen het MKB is een groeiende behoefte aan een alternatief voor bancaire financiering, binnen een level playing field. Een kans voor organisaties die zich richten op non-bancaire financiering om middels een risk-based benadering invulling te geven aan nieuwe regelgeving. Dit biedt MKB’ers de mogelijkheid om met een gerust hart ergens anders aan te kloppen dan bij hun bank.

Meer weten over ondernemen binnen regulations?

GoCredible praat graag met je hoe je regulering in het voordeel van jou en je klanten kan inzetten. Bel ons direct 085 060 3102 of stel hier je vraag.

Wegwijs in het betalingsverkeer