over blog

Pre-boarding module van GoCredible

30 december 2021, Wim Krechting

GoCredible heeft een digitale pre-boarding module ontwikkeld waarmee de op 10 november 2021 ingetreden Europese Crowdfunding Verordening (ECSP), correct nageleefd kan worden.
 
Vanaf deze maand kunnen bestaande investeerders van crowdfunding platform Kapitaal op Maat starten met de pre-boarding module van GoCredible. Middels het doorlopen van duidelijke stappen via ons digitale platform, kunnen zij zich eenvoudig opnieuw registreren volgens de ECSP. Daarmee bereiden de samenwerkingspartners zich tijdig voor op de nieuwe vereisten waar crowdfunding platformen mee te maken gaan krijgen.
 
Deze nieuwe wetgeving hanteert een verhoogde standaard en uitbreiding op beleggersbescherming, transparantie, operationele processen en strengere Wwft (poortwachter & AML). In alle EU-landen gelden nu dezelfde regels voor crowdfundingdienstverleners en vallen de betalingen onder de PSD2 wetgeving. Bestaande platformen zitten in transitie van een ontheffing naar een vergunning van AFM. Kapitaal op Maat maakt gebruik van de mogelijkheid om de PSD2-plichtige activiteiten uit te besteden aan GoCredible.

module crowdfunding gocredible laptop vrouw pre-boarding
GoCredible verkrijgt vergunning betaaldienstverlener