over blog

GoCredible verkrijgt vergunning betaaldienstverlener

21 juni 2021, Wim Krechting
gocredible happy vergunning verkrijgt amsterdam

GoCredible verkrijgt DNB vergunning betaaldienstverlener.

GoCredible ontvangt benodigde betaalvergunning voor verdere groei

Amsterdam, 21 juni 2021 – Betaaldienstverlener GoCredible heeft een betaaldienstverleningsvergunning verkregen bij De Nederlandsche Bank (DNB). Deze vergunning was noodzakelijk geworden door de groei van het fintechbedrijf en voor uitbreiding van de diensten naar het buitenland.

Ondersteuning van complexe betalingen op groeiende platforms

GoCredible richt zich op de snelgroeiende platformeconomie, van versproducten tot tweedehands auto’s. De complexiteit van betalingen op deze platforms neemt toe. Denk aan multi-split betalingen: wanneer een klant items van verschillende aanbieders in één winkelmandje afrekent, die vervolgens verrekend moeten worden. Maar ook de afhandeling van derdengelden of een vergaande integratie met backoffice-systemen vereist specialistische kennis. GoCredible verzorgt dat voor verschillende platforms. 

Grotere bedragen en internationaal betalingsverkeer

Het bereiken van deze nieuwe mijlpaal is voor GoCredible en zijn klanten belangrijk omdat de betaaldienstverlening nu niet langer beperkt is tot Nederland. Ook het totale bedrag van de betaaltransacties dat GoCredible mag verwerken is niet langer beperkt. “Met name de onder de vrijstelling geldende beperkingen in het betaalvolume waren een blokkade voor verdere groei,” licht ceo Teun Lammers toe. “GoCredible ondersteunt bijvoorbeeld een groot aantal autodealers bij het online verkopen van hun auto’s. Dan gaat het over grote bedragen en loop je dus al snel tegen de beperking in betaalvolume aan.”

Om voor een betaalvergunning in aanmerking te komen, stelt DNB hoge eisen aan de professionaliteit van de organisatie. De compliance moet aantoonbaar op orde zijn, en er moet bijvoorbeeld een raad van commissarissen worden aangesteld. Lammers: “Wij laten hiermee zien dat we als jonge fintech volwassen geworden zijn.”

Betaaldiensten 3 en 5

De vergunning wordt verleend aan diensten waarmee betalingstransacties, inclusief geldovermakingen, worden uitgevoerd op een betaalrekening bij de betaaldienstverlener van de gebruiker of bij een andere betaaldienstverlener en diensten waarmee betaalinstrumenten worden uitgegeven of aanvaard. (Deze diensten worden in het register van DNB aangeduid met type vergunning 3 en 5.) Hiermee is GoCredible ook geregistreerd bij de European Banking Authority (EBA).

Meer weten?

Bel 085 060 3102 en informeer naar wat GoCredible voor je kan betekenen, of stel je vraag via het contactformulier.

Kapitaal op Maat kiest voor GoCredible