over blog

WDL werkt samen met GoCredible

13 april 2023, Yara Stoffels
wdl kredietfondsen samenwerking gocredible

Per 1 april werkt WDL Kredietfondsen samen met GoCredible. WDL is een bemiddelaar in MKB- en vastgoedfinancieringen. Waar traditionele banken het MKB vaak links laten liggen richt WDL zich juist volledig op dit segment. Om haar klanten extra comfort en zekerheid te bieden maakt WDL gebruik van de dienstverlening en derdengeldenrekening van GoCredible.  

WDL maakt vaak gebruik van een tijdelijk depot, soms een bouwdepot en een andere keer een rentedepot. Om hun klanten zekerheid te bieden wil WDL dit professioneel voor hun klanten geregeld hebben. Daarom zet WDL net een stapje extra: zij werkt samen met GoCredible, een PSD2 vergunde partij.  

John Aartsen, COO van WDL: ‘Via LinkedIn kwamen we in aanraking met GoCredible. We zagen dat zij samenwerkten met gelijksoortige partijen en hebben toen contact gezocht met Teun. Binnen no-time hadden we een klik. Teun begreep door zijn ervaring meteen wat WDL nodig had.’ 

GoCredible is specialist in de branche van non-bancaire financiering en stond meteen klaar om met WDL samen te werken. Samen hebben we een escrow structuur ontwikkeld waarmee WDL echte functiescheiding realiseert. Beleggers en projecteigenaren die via WDL werken, kunnen deze professionele escrow vanaf nu gebruiken.  

Teun Lammers, CEO van GoCredible, ‘Het is fantastisch om te horen dat onze specifieke branche kennis wordt opgemerkt en gewaardeerd. Dit heeft bij WDL ook geholpen met de prettige samenwerking en snelle opstart’.  

Over WDL

WDL Kredietfondsen verstrekt kwaliteitsleningen aan het Nederlandse MKB, vastgoedbeleggers en vastgoedontwikkelaars. Door jarenlange ervaring in de financiële sector is WDL goed in het selecteren van kwalitatief goede proposities die ondanks het acceptabele risicoprofiel bij de bank niet tijdig en passend gefinancierd kunnen worden. Zij zitten direct bij ondernemers aan tafel om een goed beeld bij hun plannen en onderneming te krijgen. Door middel van korte interne lijnen weten ze snelheid in het proces te behouden en zorgen ze voor mooie beleggingsproposities voor beleggers met een goede risico/rendement verhouding.  

Klantvriendelijke KYC