reference case bynco

(Dutch only)

Maximale betaal-zekerheid bij online marktplaats autoverkoop

Een van onze partners is Bynco.com, de eerste speler in de Nederlandse B2C markt met een geheel online verkoop van occasions. Met de opgedane kennis heeft Bynco ervoor gekozen haar diensten ook aan andere autobedrijf en aan te bieden en deze auto’s onder strikte voorwaarden tot te laten op haar platform. Hiermee heeft Bynco zich succesvol getransformeerd van een webshop tot een digitale marktplaats. Bynco heeft deze stap naar een digitaal B2B2C platform kunnen maken vanwege de betalingszekerheid die zij haar kopers en haar verkopers – de Bynco-partners – biedt.

 

Hiervoor gebruikt Bynco de betaaldiensten SmartP en SplitP van GoCredible. Met SmartP betaalt de koper pas als deze het voertuig accepteert en de eigendom heeft verkregen. En met SplitP is de financiële logistiek geregeld waarmee de verkoper direct haar geld ontvangt en Bynco haar platformvergoeding.

Aankoopbedrag geparkeerd

Tijdens de online aankoop betalen kopers met iDEAL aan Stichting Derdengelden GoCredible. Wij betalen echter niet direct uit, maar parkeren het aankoopbedrag van de koper. Dat geld staat veilig op een bankrekening waar Bynco en de verkoper niet bij kunnen. We beheren de gelden voor de koper tot de koper de auto accepteert én wij hebben vastgesteld dat de auto ook daadwerkelijk eigendom is geworden van koper.

Betaling bij levering

Bynco levert de auto bij de klant af. Wanneer de koper de auto accepteert, stuurt Bynco GoCredible een uitbetaalverzoek. GoCredible controleert de eigendomsoverdracht en betaalt dan de koopsom door aan de verkoper. De koper voldoet daarmee aan zijn betalingsverplichting: betaling bij levering. Op deze manier ontstaat er een evenwichtige situatie tussen koper en verkoper. Dit is optimale zekerheid voor kopers, zónder debiteurenrisico voor de verkoper.

Meer efficiëntie voor Bynco

Alle partijen op het platform profiteren van deze betaaloplossing. Onze betaalmethode is namelijk door Thuiswinkel Waarborg geaccepteerd als enige betaalmethode. Dit betekent dat het platform geen andere achteraf betaalmethode aan hoeft te bieden.

Op de uitbetaling van de koopsom aan de aanbieders op het platform houdt GoCredible direct de vergoeding voor Bynco in. Hiermee is het debiteurenrisico voor Bynco en haar aanbieders geheel verdwenen. Ook administratieve handelingen voor het platform en de acceptant worden tot een minimum beperkt.

Hiermee laten we Bynco tevens voldoen aan de PSD2-eisen, zij kunnen niet beschikken over het geld. Dit is efficiënte financiële logistiek waar onze klanten blij van worden.

GoCredible als onpartijdig doorgeefluik van platformgelden

Samengevat is de rolverdeling als volgt. GoCredible heeft een overeenkomst met het platform, de verkoper op het platform en met de koper. Op deze manier is het zeker dat wij namens alle partijen de dienst volgens ons Smart Contract kunnen uitvoeren. De verkoper heeft een overeenkomst met de koper. GoCredible is geen partij in de (ver)koopovereenkomst, maar vervult altijd de rol van onpartijdig doorgeefluik van het geld.

Een voordeel van deze opzet is dat problematiek omtrent het behandelen van derdengelden voor het platform voorkomen wordt. Zowel onze SmartP als SplitP oplossing voldoet aan de eisen van PSD2.

Wil je meer weten over samenwerken met GoCredible?

Reference case Events
Referentiecase Crowdfunding

Over de samenwerking met GoCredible

“Al na de eerste afspraak kregen we het vertrouwen dat GoCredible de juiste partner was voor het afhandelen van het payment proces voor onze klant Bynco. Vanaf het afstemmen van de specificaties tot de integratie is GoCredible erg betrokken en waardevol gebleken. DearNova heeft de samenwerking met GoCredible als fijn en open ervaren waarbij er pro-actief verbeterpunten werden aangedragen om zo onze gezamenlijke klant Bynco nog beter te bedienen. Hierdoor hebben we in korte tijd de integratie tussen de API van GoCredible en het Bynco Platform kunnen realiseren. Daarmee kijken we terug op een zeer geslaagde samenwerking en een tevreden klant.”

Lars van der Vliet

Software Engineer DearNova