referentiecases crowdfunding
(Dutch only)

Crowdfunding

Wij zijn een innovatieve FinTech en bieden een totaaldienstverlening voor crowdfunding platformen. Zo kunnen wij het betalingsverkeer uit handen nemen, maar verzorgen wij ook het gehele registratieproces volgens de huidige wet- en regelgeving.

Per 10 november 2021 is de European Crowdfunding Service Providers verordening (ECSP) ingetreden. Crowdfunding dienstverleners vallen onder deze nieuwe Europese Regelging onder een vergunningsplicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De nieuwe wetgeving hanteert een verhoogde standaard en uitbreiding op beleggersbescherming, transparantie, operationele processen en strengere Wwft (poortwachter & AML). In alle EU-landen gelden zijn de regels voor crowdfunding dienstverleners gelijkgetrokken en zullen betalingen onder de PSD2 wetgeving vallen. Partijen die in Nederland gevestigd zijn kunnen bij de AFM een Crowdfunding-vergunning aanvragen. Onder deze nieuwe wet- en regelgeving stelt de AFM dat een CSP (crowdfund dienstverlener) gebruik moet maken van een betaaldienstverlener voor de betaaldiensten. Vooral om de verplichting van het bezit middels een PSD2 betaaldienstvergunning te verwerken.

GoCredible heeft deze vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB).

GoCredible is op hoogte van de specifieke nieuwe wetgeving voor Crowdfunding platformen. GoCredible verzorgt, ten behoeve van de vergunningaanvraag, een standaard documentatie set. Deze sluit naadloos aan op de relevante RTS-en. Dat vereenvoudigt het aanvraagproces.

Flow of funds

GoCredible verzorgt een totale vermogensscheiding. Zowel voor de geldstroom van investeringen aan de projecteigenaar. Als ook de geldstroom aflossing en rente aan de individuele investeerders.

‘You set the rules, we execute’

Vooraf leggen we de verdeling van betalingen vast. Aan elke betaling hangen we een smart contract. Het geld komt zo ‘voorgeprogrammeerd’ op een afschermde rekening terecht, waarna automatisch volgens de afspraken wordt uitbetaald. Uiteraard kunnen nieuwe investeerders makkelijk worden toegevoegd. Zo blijf je als organisatie ‘in control’ over je eigen business.

White-label

Financiële instellingen die onder toezicht staan, zoals PSD2 betaaldienstverleners, zijn verplicht om Clientonderzoek te verrichten. Dit betreft alle deelnemers waarvan een financiële instelling een zakelijke relatie aangaat. Dit heeft ook betrekking op de investeerders en ondernemers die gebruik maken van een crowdfunder.
Door een naadloze integratie, automatische registratie en geoptimaliseerde financiële logistiek onder de PSD2 licentie bieden wij een op maat gesneden oplossing. Wij hebben voor crowdfunding specifieke tooling en settings ontwikkeld.

Easy2implement

GoCredible doet veel meer dan alleen betalingsverkeer overnemen. Door onze ervaring en expertise bij andere crowdfunding platformen hebben we een blue-print waarmee inspelen op begeleiding bij de implantatie, migratie en eventueel conversie. Een kort en intensief traject waarmee we zorgen dat organisaties snel en volgens de juiste weg operationeel zijn. GoCredible ontzorgt!

Innovatieve registratie module

GoCredible heeft een digitale registratie module ontwikkeld waarmee de Europese Crowdfunding Verordening (ECSP), correct nageleefd kan worden.
Particuliere en zakelijke investeerders kunnen via ons digitale platform een aantal duidelijke en eenvoudige stappen doorlopen, die je kunt opsplitsen in de stappen identificatie, verificatie en signing. Uiteraard maken we gebruik van moderne technologie. Zo kunnen gebruikers net zo eenvoudig gebruik maken van hun computer als van hun mobiel. En kan er eenvoudig gewisseld worden tussen devices om bijvoorbeeld gebruik te maken van de camera op een mobiele telefoon.

Onze processen zijn Agile ingericht en met de DevSecOps ontwikkelstandaard is ook security en beveiliging geïntegreerd in het registratie proces en voeren wij ‘continuous monitoring’ uit. Alles volgens de wetgeving van Wwft en SW.

GoCredible is zo een FinTech én betaaldienstverlener in één!

 

Meer informatie

Wil je meer weten over onze innovatieve registratie module? Of wil je weten hoe we onze payment methods voor jouw organisatie kunnen laten werken? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Wil je meer weten over samenwerken met GoCredible?

Referentiecase Bynco
Referentiecase Pay systems
Referentiecase Butlaroo