referentiecases crowdfunding

(Dutch only)

Crowdfunding

GoCredible biedt een totaal dienstverlening voor crowdfunding platformen aan. Zo kunnen wij het betalingsverkeer uit handen nemen, maar verzorgen wij ook het gehele klant registratieproces volgens de huidige wet- en regelgeving. Bovendien bezitten wij de PSD2-vergunning die de nieuwe European Crowdfunding Service Providers verordening (ECSP) verplicht.  

Best practices: NLInvesteert, Kapitaal op Maat en Mogelijk

GoCredible is met meerdere crowdfunding platformen operationeel. Wij hebben deze platformen breed ondersteund bij de implementaties en hun vergunningsaanvraag trajecten. Onze blue print- implementatie is inmiddels een best practice geworden. Wij gaan veel verder dan alleen onze dienst aanbieden. GoCredible heeft een standaard set-up als vertrekpunt maar geen implementatie is 100% gelijk. Wij nemen de crowdfunder aan de hand mee door onze blue print. Daarmee helpen we ze op verschillende punten bewuste keuzes te maken. Het resultaat is een ontzorgd traject in een belangrijke verandering, waardoor een toekomstbestendige set-up resulteert. Dat is wat een crowdfunding platform van GoCredible kan verwachten. 

Marktleider NLInvesteert heeft als derde platform in Nederland haar ECSP vergunning ontvangen van AFM. Dirkjan Takke (directeur NLInvesteert) zegt daarover: “het is erg belangrijk dat deze vergunningen er zijn. Een verscherping van transparantie en beleggersbescherming brengt uiteindelijk onze hele sector op een positief pad van professionalisering. Dat is goed voor beleggers en voor de platformen zelf.” Een vereiste voor deze vergunning is dat de geldstromen uitbesteed moeten zijn aan een onder toezicht van De Nederlandsche Bank staande PSD2-betaaldienstverlener. GoCredible verzorgt de betaaldiensten en klant onboarding voor NLInvesteert.  

Ook voor crowdfund platform Kapitaal op Maat verzorgt GoCredible de totaal dienstverlening: ‘Een van de belangrijkste toevoegingen aan het crowdfundingplatform is de integratie van betaaldienstverlener GoCredible. Onder de vergunning verloopt al het betalingsverkeer via de derdengelden rekening van GoCredible’, aldus Peter-Paul van Dijk (algemeen directeur Kapitaal op Maat). 

Waarom heeft Vastgoedfinancieringsplatform Mogelijk voor GoCredible gekozen? “Mogelijk wil haar investeerders extra zekerheid bieden, ook als het gaat om betaalstromen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met GoCredible. Hierdoor voldoet Mogelijk bovendien aan de wet- en regelgeving gesteld door de DNB en AFM.” aldus Folker Eggink (algemeen directeur bij Mogelijk) over de samenwerking.  

ESCP-vergunning  

Per 10 november 2021 is de ECSP-verordening ingetreden. Dat maakt dat platformen met een ontheffing-registratie voor 10 november 2023 dienen te beschikken over een vergunning. Crowdfunding dienstverleners vallen daarmee onder de vergunningsplicht van de Autoriteit Financiële Markten. De nieuwe wetgeving hanteert een verhoogde standaard en uitbreiding op beleggersbescherming, transparantie, operationele processen en strengere Wwft. Eén van de vereisten is dat de crowdfunding dienstverlener gebruik moet maken van een PSD2-vergunde betaaldienstverlener voor het betalingsverkeer van haar investeerders en projecten

GoCredible heeft deze vergunning van De Nederlandsche Bank  

GoCredible verzorgt een totale vermogensscheiding. Zowel voor de geldstroom van investeringen aan de projecteigenaar als voor de geldstroom van aflossing en rente aan de individuele investeerders. 

‘You set the rules, we execute’ 

Vooraf leggen we de verdeling van betalingen vast. Aan elke betaling koppelen we een smart contract. Het geld komt zo voorgeprogrammeerd op een afschermde rekening terecht, waarna automatisch volgens de afspraken wordt uitbetaald. Uiteraard kunnen nieuwe investeerders makkelijk worden toegevoegd. Zo blijf je als organisatie in control over je eigen business. 

 

Innovatieve klantregistratie module

Financiële instellingen die onder toezicht staan, zoals PSD2 betaaldienstverleners, zijn verplicht om Clientonderzoek te verrichten. Dit betreft alle deelnemers waarvan een financiële instelling een zakelijke relatie aangaat. Dit heeft ook betrekking op de investeerders en ondernemers die gebruik maken van een crowdfunder.
Door een naadloze integratie, automatische registratie en geoptimaliseerde financiële logistiek onder de PSD2 licentie bieden wij een op maat gesneden oplossing. Wij hebben voor crowdfunding specifieke tooling en settings ontwikkeld.

GoCredible is een FinTech én betaaldienstverlener in één! 

Easy2implement  

GoCredible doet veel meer dan alleen het betalingsverkeer overnemen. Door onze ervaring en expertise bij crowdfunding platformen hebben we een blue print waarmee we inspelen op begeleiding bij de implementatie, migratie en eventueel conversie. Een kort en intensief traject waarmee we zorgen dat organisaties snel en volgens de juiste weg operationeel zijn. GoCredible ontzorgt! 

Onze processen zijn Agile ingericht en met de DevSecOps ontwikkelstandaard is ook security en beveiliging geïntegreerd in het operationele proces en voeren wij ‘continuous monitoring’ uit. Alles volgens de eisen vanuit de Wwft en SW. 

 

Meer informatie

Wil je weten hoe we onze payment methods voor jouw organisatie kunnen laten werken? Of wil je meer weten over onze innovatieve klantregistratie module? Of  Neem dan contact met ons op via +31 85 060 3102. We helpen je graag verder.

Wil je meer weten over samenwerken met GoCredible?

Referentiecase Events
Referentiecase Marketplaces