referentiecases events

Events

GoCredible biedt een uitgebreide dienstverlening aan voor events. Met ons smart contract platform creëren wij een efficiënte en flexibele betaaloplossing. Hierdoor worden alle administratieve handelingen voor onze klanten tot een minimum beperkt. 

PSD2‘as-a-service’ 

Een van onze partners is Pay Systems, dé marktleider in Nederland als het gaat om betaaloplossingen voor in- en outdoor evenementen. Pay Systems is vooral bekend om haar robuuste muntautomaten maar levert ook totaaloplossingen voor events zoals digitale betaalopties, pinterminals en innovatieve cashless oplossingen. Betaalmethodes die wij samen met Pay Systems aanbieden zijn Maestro, VPAY, debit Mastercard, credit Mastercard, VISA debit, VISA credit en American Express. Kortom alle relevante Point of Sale betaalmethoden. Pay Systems adviseert organisatoren en is in staat de juiste betaaloplossing te bieden. Voor Pay Systems staat vakkundig advies en stabiliteit voorop. 

Elke evenement uniek 

Evenementen zijn niet te vergelijken met een stabiele omgeving van een winkel of een horecagelegenheid. De festivalorganisatoren die Pay Systems adviseert hebben te maken met tijdelijke locaties, vaak buiten. Door vanaf het begin betrokken te zijn en mee te denken over publieksstromen, inzet en verwachte drukte, is Pay Systems in staat de totale betaaloplossing te bieden. 

Om nog meer zekerheid te bieden levert GoCredible aan evenementen ook een unieke QR back-up betaaloplossing. In noodgevallen kunnen bezoekers dan via het mobiele netwerk op de eigen smartphone online blijven betalen. De QR back-up maakt gebruik van iDEAL en Bancontact. Wij gaan hiermee veel verder dan alleen geld ontvangen en betalingen afhandelen.  

 

Software

Pay Systems maakt gebruik van onze betaaldienstverlening ‘as-a-service’. Met deze white-label oplossing kunnen zij alle betaaldienstverlening en betaalmethoden onderbrengen bij één partner. Door volledige integratie van processen en IT wordt de hardware van Pay Systems aangestuurd door onze software. Hierdoor kan Pay Systems haar opdrachtgever met een passende en stabiele betaaloplossing ontzorgen. Samen werken wij aan innovaties en de uitbreidingen van dienstverlening. Het partnership biedt Pay Systems eveneens de mogelijkheid voor internationale groei. 

Hardware

Pay Systems heeft haar eigen hardware. Partijen hebben hun software op elkaar afgestemd en aan elkaar gekoppeld. Daarmee zijn we in staat om de betaalterminals snel ‘om te zetten’. Hierdoor kan de hardware op het ene moment op het ene event staan en niet veel later worden ingezet op een ander event. De consument krijgt altijd keurig de juiste naam op haar bankafschrift, namelijk die van het event. 

Sander Slütter (Mede-eigenaar Pay Systems B.V.):
“Voor Pay Systems is de betaaldienstverlening een cruciaal onderdeel van haar totale dienstverlening. De eigen vrijstelling als betaaldienstverlener was niet meer toereikend. Door de vergaande integratie van onze processen en IT met GoCredible zijn wij samen in staat om een toekomstbestendige en schaalbare oplossing neer te zetten.”

Specifieke tooling
terminalverhuur

GoCredible verzorgt de transactieverwerking van de betalingen op de betaalterminals van Pay Systems. Meer traditionele betaaldienstverleners leiden simpelweg de geldstroom om maar dat is niet de oplossing die Pay Systems zoekt. Samen met Pay Systems hebben wij ons smart contracting platform uitgebreid. Het is nu een gespecialiseerde white label toepassing voor de betaalterminalverhuur. In ons platform kan Pay Systems eenvoudig, samen met de organisatoren, de gemaakte afspraken eenduidig vastleggen in de vorm een digitale opdracht: een smart contract. 

Het smart contract bepaalt de condities aan wie wij de gecollecteerde gelden uitbetalen. Ons platform maakt het mogelijk om de geldstroom te splitsen. Alle begunstigden ontvangen automatisch het deel waar zij recht op hebben. Inclusief alle specificaties, facturen en notificaties. 

Efficiënt

GoCredible, met zijn internationale betaalinfrastructuur, maakt het voor Pay Systems operationeel heel eenvoudig om voor telkens wisselende evenementen haar terminals en hardware te gebruiken. Hierbij is het niet nodig om de software settings van de terminals zelf aan te passen. Dat scheelt enorm in de operationele belasting van de eigen organisatie en verhoogt de inzetbaarheid van de terminals. Daarnaast draagt het eveneens bij aan een betrouwbare en stabiele dienstverlening. 

Geen debiteuren

Op de uitbetaling van de gelden aan de evenementenorganisatoren houdt GoCredible direct de vergoeding voor Pay Systems in. Hiermee is het debiteurenrisico voor Pay Systems verdwenen. Ook alle administratieve handelingen worden tot een minimum beperkt. GoCredible verzorgt alle specificaties, facturen en notificaties.

Flexibel

Vooraf leggen we de verdeling van inkomende betalingen vast in een smart contract. Elk evenement heeft een eigen smart contract. Pay Systems kan, samen met de organisatoren, de gemaakte (commerciële) afspraken over de vergoeding aan Pay Systems eenduidig vastleggen. Flexibel en eenvoudig. Het geld komt zo ‘voorgeprogrammeerd’ op een afgeschermde rekening terecht, waarna automatisch volgens de afspraken wordt uitbetaald na afloop van het evenement. Alle begunstigden ontvangen dus automatisch het deel waar zij recht op hebben volgens de vooraf vastgelegde condities. 

BI managementinformatie

Uiteraard leveren wij je eigen dashboard met gedetailleerde data van de betaaltransactie. Deze is te bewerken en te exporteren zodat analyse en evaluatie van het evenement eenvoudig is. 

Eenvoudige onboarding (KYC/CDD)

Als betaaldienstverlener moeten wij voldoen aan wet- en regelgeving. Eén van die eisen is om onze klant te kennen en klantonderzoek te doen zodat bekend is voor wie wij betalingen verwerken. Middels onze geïntegreerde onboarding omgeving kunnen de klanten van Pay Systems zich op een veilige online omgeving eenvoudig aanmelden. Na afronding hiervan kan de dienstverlening direct starten. 

Veiligheid

Terminals worden na afloop van het evenement, conform de registratie in het smart contract, gedeactiveerd. Hierdoor wordt de kans op misbruik en fouten beperkt. 

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijken betaaloplossingen van GoCredible? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. 

Wil je meer weten over samenwerken met GoCredible?

Referentiecase Marketplaces
Referentiecase Crowdfunding