over blog

E-commerce in optima forma

21 januari 2019, Wim Krechting

Bynco succes

Onze partner Bynco – de allereerste geheel online auto webshop in Nederland – heeft interessante statistieken bekend gemaakt. Wij zijn blij met onze bijdrage in dit succes, want conditioneel betalen maakt haar belofte meer dan waar.

Conditioneel betalen werkt

Bynco maakt gebruik van de betaaldienst van GoCredible om hun kopers extra zekerheid te bieden, maar ook om zelf veilig te kunnen leveren. De klant betaalt met iDEAL op een afgeschermde rekening. Bynco wordt geïnformeerd dat de koopsom klaarstaat en levert. Is de eigendom daadwerkelijk overgeschreven en accepteert de klant de auto, dan ontvangt Bynco direct de koopsom. Gaat de transactie niet door, dan gaat het geld retour naar de koper. Omdat het geld tot de overdracht bewaard wordt voor de koper, ziet Thuiswinkel Waarborg de conditionele betaaldienst niet als een volledige aanbetaling. Als gebruiker van de betaaldienst kun je daarom dit keurmerk aanvragen.

Eerlijk en transparant online verkopen werpt vruchten af

Deze zekerheden bieden ondernemers nieuwe commerciële mogelijkheden. Allereerst is Bynco in staat om waardevolle producten via internet te verkopen. De gemiddelde verkoopwaarde bedraagt namelijk EUR 13,5K. En dat digitaal handelen geen drempels meer kent blijkt ook uit de leeftijd van de kopers, deze loopt van 20 jaar tot 83 jaar.

Misschien nog wel de grootste winst zit in de onbeperkte opening van een online auto webshop. Vergeleken met dealers, vindt bijna de helft van de verkopen buiten de traditionele dealer-openingstijden plaats.

Een nieuwe klantervaring

Bynco heeft zich ook echt ingesteld op dit andere speelveld. Hun aanbod wordt gedetailleerd gefotografeerd en toegelicht zodat een klant nooit voor verrassingen komt te staan. Het retourpercentage van minder dan 2% is iets waar veel retailers alleen maar van kunnen dromen. Al met al heeft Bynco een hele nieuwe klantervaring gerealiseerd en een nieuwe markt aangeboord.

Interessant voor jou?

Via onze smart payments API-oplossing is een makkelijke integratie met een webshop te maken. Voor autobedrijven hebben we een kant en klare ‘cars’ oplossing beschikbaar. Vraag hier onze ‘cars’ brochure aan.

Blockchain of niet?