over blog

GoCredible@Emerce #TechLive18

30 mei 2018, administrator

Teun Lammers op het podium van Emerce TechLive18

Future of Payments volgens GoCredible

De voorspoedige start van GoCredible zet door. Teun Lammers, een van onze oprichters, heeft op Tech Live van Emerce het verhaal en de visie van GoCredible gepresenteerd. Tech Live is dit jaar verdeeld in 6 events, waaronder Future of Payments.

Conditionele betaaloplossingen zijn de toekomst

Teun heeft uitgelegd waar de toekomst van betaaloplossingen volgens GoCredible naar toe gaat. GoCredible neemt de betaalstroom over van platforms zodat zij hun klanten meer zekerheid en vertrouwen kunnen bieden. Door gebruik te maken van de oplossing van conditionele betalingen met behulp van smart contracts, betekent dit kort gezegd ‘wel de lusten, niet de lasten’.

Een veilige betaling voor koper en verkoper

Zoals je in ‘Ons verhaal’ kunt lezen, hebben we een flinke route afgelegd om van ons concept een solide en snel toepasbare betaaloplossing te maken. Ons doel: ‘deal or no deal’, handelen zonder gedupeerden. Gelijk oversteken werkt alleen als je via zo min mogelijk kanalen geld beheert en uitkeert. Om onze eerste dienst ‘Autobetaalservice’ te realiseren, moesten we betaaldienstverlener worden. En dat is geen gemakkelijk traject.

• Je hebt een derdengeldenrekening nodig

Die derdengeldenrekening heb je nodig, omdat je gelden van een ander in beheer krijgt. Deze rekening kan alleen verstrekt worden door een bank.

• Het vinden van een geschikte bank

Dit is een flinke zoektocht. Banken maken hoge kosten om je aanvraag te beoordelen en de opbrengsten van een derdengeldenrekening zijn vaak laag. Ze moeten jouw onderneming toetsen, je business model en de risico’s die zij met jouw klanten lopen.

• Je hebt een volwaardige juridische structuur nodig

Half werk is niet mogelijk omdat je naast je onderneming ook per direct een operationele stichting moet hebben. Met een tweekoppig bestuur. En een financieel procedureel handboek tot in de puntjes uitgewerkt.

Dit proces hebben we met succes doorlopen. Samen met onze visie heeft ons dit de inzichten en ervaring gebracht waarmee GoCredible nu andere platforms op een laagdrempelige wijze van een conditionele betaaloplossing kan voorzien.

Visie 1 – Gelijkwaardigheid | Niet zomaar meer vooruit betalen| Klantbelang centraal

Wij voorzien dat vooraf betalen steeds vaker een probleem wordt. Waarom niet eerlijk oversteken? De oplossing is het onder condities houden van gelden. Dit concept is breed inzetbaar op transacties waarbij tijd of afstand overbrugd moet worden. Wij noemen het zelf ‘geprogrammeerd geld’. De condities leggen we vast in ons smart contract platform. ‘Smart’ verwijst naar de onafhankelijke trigger die we gebruiken om een betaling te initiëren. Een neutrale trigger, onafhankelijk van koper of verkoper als belanghebbende. Die trigger garandeert de betalingen bij ‘de deal’.

Klakkeloos vooruit betalen verliest terrein

Uit onderzoeken blijkt ook dat de attitude van de betaler verandert: zij betalen steeds minder klakkeloos vooruit. Eerlijk oversteken is het motto. Daar zetten wij op in!

GoCredible API

Vanuit die gedachte hebben we een payment API ontwikkeld. Deze API is de schakel tussen het handelsplatform en ons GoCredible Smart Contracts platform. Zo schrappen we meteen een paar schijven in de keten. Het resultaat: één betaalmethode voor het platform die de gehele betaalstroom overneemt. En het is een oplossing waarmee je in één keer aan alle eisen van online verkoop voldoet.

Visie 2 – PSD2 legt de lat voor betaaldienstverleners hoger

Naar aanleiding van de Payment Service Directive 2 (PSD2) heeft DNB vastgesteld, dat handelsplatformen die zelf betaaldiensten verlenen nu ook een vergunning als betaaldienstverlener nodig hebben. Wij verwachten dat veel partijen hier tegenaan gaan lopen.

Met onze API leveren wij voor deze organisaties een payment service zonder handelsplatformen in de betaalstromen te betrekken waardoor zij geen vergunning nodig hebben. Onze pilot PostNL Gelijk Oversteken is daar een goed voorbeeld van. PostNL kon haar klanten snel en tegen veel lagere kosten een escrow service bieden.

Visie 3 – Techniek grijpt steeds dieper in

De grenzen tussen on- en offline betalen vervagen steeds sneller. De voortgaande integratie en koppelingen van systemen in een commerciële setting maken de financiële logistiek voor bedrijven veel complexer. Er wordt op één plek afgerekend voor meerdere belanghebbenden. Waarmee dus met één betaling geld gecollecteerd wordt voor meerdere retailers. Elke betaling is uniek. En dat geld moet wel bij de juiste partij terecht komen.
GoCredible regelt dit. Sluit eenvoudig op onze conditional payment API aan, en koop en verwerk een betaling met meerdere retailers tegelijk. Wij kunnen met de inzet van ons smart contract platform elke unieke betaling individueel behandelen en afhandelen. Gecollecteerde bedragen betalen we door aan de hand van hun kenmerken en de afspraken (de condities) die daarvoor gelden.

Dankzij de opkomst van Blockchain, onze connectiviteit en Internet of Things komen gebruik en betalen steeds dichter bij elkaar te liggen. Dit is het ‘eerlijk oversteken’ waar GoCredible zich hard voor maakt. Wij zijn ervan overtuigd dat de toepassing van smart contract betalingen een onmisbare rol gaat spelen bij het realiseren van ecosystemen die een uiterst efficiënte financiële logistiek verlangen!

Blijf op de hoogte en volg ons op LinkedIn!

GoCredible Smart Contracts goed uit de startblokken!