referentiecases marketplaces

Meerwaarde met Butlaroo

Een van de ondernemingen waar wij mee samenwerken is het innovatieve Butlaroo. Dankzij Butlaroo en Split Payments, kan food-hall Down Town Gourmet Market in Eindhoven alles laten afrekenen via één betaling.

Met die ene betaling worden direct de betalingen naar de verschillende food-stands geregeld. Zo zijn er geen zorgen meer over het betalingsverkeer. Butlaroo biedt hiermee alle ondernemers een commerciële kans. Zij nemen een groot deel van de operatie van de food-hall en diens standhouders over en bieden bezoekers gemak door ze eenvoudig te laten bestellen en afrekenen met een app.

Vergunningsplicht voor platformen en marketplaces

Voorheen mocht een organisatie zonder vergunning van DNB een betaaldienst verlenen zolang dit maar bijzaak was. Bijvoorbeeld een handelsplatform dat geld ontvangt voor verkopers. Met de komst van de PSD2-wetgeving is dit definitief veranderd. Omdat voor het afhandelen van het betalingsverkeer voor standhouders in je food-hall of op je evenement een vergunning als betaaldienstverlener nodig is, hebben al deze ondernemers er een uitdaging bij gekregen. Zelf een vergunning aanvragen en onderhouden is een dure en tijdrovende bezigheid waar een ondernemer graag van wegblijft. En dat kan ook, want anderen hebben zich daarin gespecialiseerd.

De Split Payments oplossing

Dé oplossing is om je betalingsverkeer in te richten met Split Payments. We nemen de vergunningsplicht over en regelen via ons Smart Contracts platform het incasseren van het geld bij de klant, het uitbetalen van de standhouders en de onderneming.

Deze split payments betaaloplossing is een hele innovatieve manier om ondernemers te ontlasten van onnodige rompslomp en gewoon bezig te laten zijn met ondernemen. Als je weet dat eigenlijk alle gelden die je voor een ander incasseert onder de vergunningsplicht van PSD2 vallen, dan is dit een onmisbare betaaloplossing om zorgeloos te blijven ondernemen.

De mogelijkheden van split payments

GoCredible neemt niet alleen de vergunningplicht over. De unieke waarde zit in het toewijzen en uitbetalen van het geld aan de belanghebbenden door het splitsen van betalingen. Ook deze handelingen hoeft de onderneming niet meer zelf voor haar rekening te nemen. Dit is een ongekende vereenvoudiging van het betalingsverkeer.

De toepassingsmogelijkheden van split-payments zijn enorm. Denk bijvoorbeeld aan evenementen: de opbrengst wordt op één punt ontvangen en doorbetaald aan de deelnemende horeca. Een andere toepassing van split-payments is een franchisegever die direct zijn aandeel krijgt uit elke verkoop van zijn franchisenemers. Door de ‘platformification’ zien we steeds meer marketplaces ontstaan waar vraag en aanbod samen worden gebracht; deze lenen zich uitstekend voor split-payments. Wij behandelen elke betaling uniek!

‘You set the rules, we execute’

Vooraf leggen we de verdeling van inkomende betalingen vast met alle ontvangende partijen. Aan elke betaling hangen we een smart contract. Het geld komt zo ‘voorgeprogrammeerd’ op een afgeschermde rekening terecht, waarna automatisch volgens de afspraken wordt uitbetaald. Uiteraard kunnen nieuwe deelnemers makkelijk worden toegevoegd. Zo blijf je als organisatie ‘in control’ over je eigen business.

 

Meer informatie

Wil je meer weten over het overnemen van je vergunningsplicht? Of wil je weten hoe we Split Payments voor jouw organisatie kunnen laten werken? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Wil je meer weten over samenwerken met GoCredible?

Referentiecase Crowdfunding

Referentiecase Events

Over Butlaroo en Down Town Gourmet Market

Butlaroo
Butlaroo is een horecaplatform waar gemak voor de consument en de ondernemer centraal staan. Laagdrempelig bestellen en betalen met een app voor alle mobiele devices. Om dit mogelijk te maken staat technologische innovatie én het samenwerken met haar partners centraal. Met haar toepassing in het PSV-stadion is de omzet van de horeca met 20% toegenomen. Ook Center Parcs is een gewaardeerde klant van Butlaroo.

Down Town Gourmet Market
‘DOWN TOWN’ Gourmet Market biedt haar gasten een gevarieerd aanbod aan eten en drank met meer dan 20 aanbieders van specialiteiten. De food-hall is gevestigd in het centrum van de tech-hoofdstad van Nederland: Eindhoven. Met de Butlaroo-app kan iedereen meteen bestellen en afrekenen. Dus wel de voordelen van een Food Market maar niet de nadelen. Lekker gezellig aan je tafeltje blijven zitten met elkaar en niet één voor één in de rij staan bij alle individuele stands. Omdat ze via de app exact weten waar je zit wordt het eten gewoon gebracht! Wat een service. Er komt geen contant geld meer aan te pas. DOWN TOWN timmert hard aan de weg en wordt regelmatig genomineerd voor haar gastvrijheid.