referentiecases marketplaces

Marketplaces

Verschillende marketplaces werken samen met GoCredible. Onze split payment method zorgt ervoor dat klanten van de marketplace kunnen afrekenen met één betaling.

De betalingsdienstverlening wordt hierdoor weggehaald bij de marketplace. Hiernaast vallen marketplaces onder de PSD2 wetgeving, door de samenwerking met GoCredible en de inzet van onze splitP betaaloplossing halen wij deze zware verplichting weg bij deze ondernemingen

Butlaroo en Foodhall Arnhem 

Eén van de ondernemingen waar wij mee samenwerken is het innovatieve Butlaroo. Dit is een bestel app waar gemak voor de consument en ondernemer centraal staat. Dankzij onze split payment oplossing kan de Butlaroo-app meteen alles afrekenen via één betaling.  

Bij de Foodhall in Arnhem kunnen klanten hierdoor gezellig aan hun tafels blijven zitten en hoeven ze niet één voor één in de rij staan bij de individuele stands. Met de app kunnen gasten het menu bekijken, bestellen en betalen. De Butlaroo-app weet namelijk exact waar je zit en het eten wordt gewoon gebracht. Er komt geen contact geld meer aan te pas.  

Butlaroo biedt hiermee alle ondernemers een commerciële kans. Zij neemt een groot deel van de operatie van de food-hall en diens standhouders over en biedt bezoekers gemak door ze eenvoudig te laten bestellen en afrekenen met de app. Dit bespaart bovendien personeelskosten. 

 

DNB vergunningsplicht

De PSD2 wetgeving verplicht de samenwerking met een DNB vergunde betaaldienstverlener. Voorheen mochten organisaties waarvan betalingen een bijzaak waren zonder DNB-vergunning deze betaaldienst verlenen. De komst van de PSD2-wetgeving heeft dit definitief veranderd.  

Het aanvragen en onderhouden van deze vergunning is een dure en tijdrovende bezigheid. Dit terwijl de meeste ondernemers zich willen focussen op hun core buisness. GoCredible, als PSD2 vergunde betaaldienstverlener, kan deze uitdaging voor deze branche wegnemen.  

De split payments oplossing

GoCredible neemt niet alleen de vergunningsplicht over. De unieke waarde zit in het toewijzen en uitbetalen van het geld aan de belanghebbenden door het splitsen van betalingen. We regelen via ons smart contract platform het incasseren van het geld bij de klant en het uitbetalen van de standhouders en de onderneming. Deze split payments betaaloplossing is een hele innovatieve manier om ondernemers te ontlasten van onnodige rompslomp en gewoon bezig te laten zijn met ondernemen.  

De toepassingsmogelijkheden van split payments zijn enorm. Denk bijvoorbeeld aan evenementen: de opbrengst wordt op één punt ontvangen en doorbetaald aan de deelnemende horeca. Door de platformification zien we steeds meer marketplaces ontstaan waar vraag en aanbod samen worden gebracht; deze lenen zich uitstekend voor split payments. Wij behandelen elke betaling uniek! 

‘You set the rules, we execute’

Vooraf leggen we de verdeling van inkomende betalingen vast met alle ontvangende partijen. Aan elke betaling hangen we een smart contract. Het geld komt zo voorgeprogrammeerd op een afgeschermde rekening terecht, waarna automatisch volgens de afspraken wordt uitbetaald. Uiteraard kunnen nieuwe deelnemers makkelijk worden toegevoegd. Zo blijf je als organisatie in control over je eigen business. 

Als betaaldienstverlener moeten wij voldoen aan wet- en regelgeving. Eén van die eisen is om onze klanten te kennen en klantonderzoek te doen. Middels onze geïntegreerde onboarding omgeving kunnen de verkopers die actief zijn op je marketplaces zich op een veilige online omgeving eenvoudig aanmelden. De dienstverlening kan dan direct starten. 

 

Meer informatie

Wil je meer weten over het overnemen van je vergunningsplicht? Of wil je weten hoe we split payments voor jouw organisatie kunnen laten werken? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. 

Wil je meer weten over samenwerken met GoCredible?

Referentiecase Crowdfunding
Referentiecase Events