over blog

Multi Split Payments: onze expertise, jouw winst

02 december 2020, Wim Krechting

SplitP split payments

Platforms & Marktplaatsen

Betalingen splitsen. Geld uitbetalen aan meerdere belanghebbenden. Wij zijn er dagelijks mee bezig; dat is dan ook onze expertise. Het lijkt de normaalste zaak van de wereld, maar er komt meer bij kijken dan gedacht. Steeds meer ondernemers krijgen ook met Multi Split Payments te maken.

De uitdaging

Traditionele inkoop-verkoopmodellen kantelen naar een verkoop-inkoopmodel. Klanten van webshops vullen hun winkelmandje met producten van meerdere leveranciers. En marktplaatsen bieden plek aan meerdere aanbieders. Na de logistieke uitdaging om die aankopen bij de klant te krijgen, moeten de verschillende verkopers nog betaald worden. En daar zit het platform ook nog eens tussen met een vergoeding. Veel platforms zijn in dit model gegroeid, waarbij slechts enkelen een deel van het handwerk door automatisering hebben vervangen. Uiteindelijk is ook deze situatie niet houdbaar. Bij groei verlies je het overzicht, terugbetalingen verdwijnen uit beeld en een fout is nauwelijks te herstellen.

PSD2 derdengelden

Een extra uitdaging is de implementatie van de PSD2 wetgeving. PSD2 dwingt af dat een onderneming nooit geld dat voor een andere onderneming bestemd is onder zich mag hebben, hoe kort dan ook. Dit vraagt om een oplossing die GoCredible met SplitP biedt. Naast het splitsen van de uitbetalingen neemt GoCredible namelijk ook de wettelijke verplichtingen voor afhandeling van deze derdengelden over. 

Voor wie?

Onze SplitP betaaloplossing is breed toepasbaar. Het inhouden van de eigen platformvergoeding voordat je jouw leverancier betaalt, is voor ons standaardroutine. Maar de mogelijkheden gaan veel verder. Exploiteer je een platform, heb je een shop-in-shop, live of digitaal? En hebben je aanbieders verschillende wensen wanneer zij hun geld willen ontvangen? Alle varianten in frequentie en vergoeding zijn mogelijk. Vaste bedragen, een percentage of een combinatie? Wij betalen uit volgens jouw wens.

Efficiënte financiële logistiek

Misschien wel de grootste winst van Multi Split Payments is de efficiëntie die we realiseren. Geautomatiseerde betalingen worden aan rapportages gekoppeld, zodat het achteraf en over een weer in rekening brengen en uitbetalen van geld uit de eigen organisatie verdwijnt. Geen achterstanden in verwerkingen, foutloos en geen belasting van je organisatie. En je verkoper altijd correct geïnformeerd. Zo kan het dus ook.

Het bewijs?

Het beste bewijs van het succes van onze Multi Split Payments vind je natuurlijk in de praktijk. Dat zie je bijvoorbeeld terug bij Foodhall Arnhem: meerdere standhouders onder één dak, met één kassasysteem. Allemaal probleemloos en tijdig uitbetaald met SplitP van GoCredible. Je leest er meer over in onze referentiecase

Meer weten over Multi Split Payments?

Bel ons op 085 060 3102 of stuur je wens via het contactformulier.

Veilig klantgelden bewaren